Μυστικά στην ανατροφή των κοριτσιών!

At What Age do Girls Stop Growing? - Famlii

Μεγαλώνετε κορίτσια; Θα έχετε τότε καταλάβει ότι τα κοριτσάκια σας θέλουν ειδική μεταχείριση και έχετε βρει τον μπελά σας. Είναι γλυκύτατα και τρυφερά, αλλά και ψευτογκρινιάρικα και επίμονα σε αυτό που θέλουν.

Επίσης, πρέπει να γνωρίζετε ότι ένα βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα κορίτσια είναι η χαμηλή αυτοεκτίμηση.

Παρακάτω θα βρείτε μερικές πολύτιμες συμβουλές για όλες εσάς που έχετε κοριτσάκια και ξέρετε πόσο ιδιαίτερη μεταχείριση θέλουνε για να κρατήσουνε τις ισορροπίες.

1. Μην τις κακομαθαίνετε. Δεν χρειάζεται να εκπληρώνεται κάθε τους επιθυμία. Ετσι τις κάνετε ξεροκέφαλες.

2. Δεν χρειάζεται να τις νταντεύετε όλη την ώρα. Αφήστε τις να κάνουν πράγματα μόνες τους και ας κάνουν λάθος και ας μην τα καταφέρουν.

3. Δώστε τους τη δυνατότητα να αποφασίσουν αυτές για κάτι που τις αφορά. Ετσι τις κάνετε αποφασιστικές και όχι διστακτικές, βοηθώντας τες να πραγματοποιήσουν αργότερα πιο εύκολα τα όνειρά τους.

4. Ενθαρρύνετέ τις, όσο μπορείτε. Κάντε τις να καταλάβουν ότι μπορούν να ξεπεράσουν τα εμπόδια που συναντούν.

5. Προσγειώστε τις στην πραγματικότητα. Στα κορίτσια αρέσει να πλάθουν τον κόσμο τους. Δείξτε τους τι ισχύει πραγματικά και ζητήστε τους να αναλάβουν τις ευθύνες τους, από το να μαζέψουν τα πράγματά τους, μέχρι να είναι απόλυτα υπεύθυνες για τη συμπεριφορά τους απέναντι στους άλλους

6. Δώστε της σωστά πρότυπα. Ενθαρρύνετε το ρόλο της στην κοινωνία, δώστε προτεραιότητα στην μόρφωση και στην ολοκλήρωση της προσωπικότητάς της. Ο γάμος και η τεκνοποίηση θα προβάλλονται χωρίς όμως να παρουσιάζονται ως αυτοσκοπός.

7. Δώστε προσοχή στην διατροφή της. Τα παχύσαρκα κορίτσια αντιμετωπίζουν μεγαλύτερα προβλήματα κατά τη διάρκεια της εφηβείας τους.

8. Προτείνετε την ένταξή τους σε ένα αθλητικό σωματείο. Η ενασχόληση με τον αθλητισμό δημιουργεί πιο ολοκληρωμένους χαρακτήρες, ισχυρότερη θέληση και πιο σκληραγωγημένο χαρακτήρα.

9. Μην είστε υπερπροστατευτική. Κάντε την κόρη σας να νιώσει ασφαλής, αλλά μην την καταπιέζεται.

10. Μην την ξεχωρίζεται από το γιο σας. Το να αντιμετωπίζεται τα παιδιά σας ισόνομα, ειδικά όταν είναι διαφορετικά φύλα, είναι προαπαιτούμενο για να μεγαλώσετε ισορροπημένες προσωπικότητες.