Οι πρώτες φωτογραφίες του μωρού σας

7 Tips for Creating a Newborn Photoshoot at Home | Parents

Ετοιμάζεστε για το μαιευτήριο, μια και μπήκατε στην τελικη ευθεία για τον τοκετό σας. Τα έχετε ετοιμάσει όλα αλλά δεν πρέπει να ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας την φωτογραφική σας μηχανή και την βιντεοκάμερα.

Οι πρώτες στιγμές με το μωράκι σας, καθώς και οι πρώτες του μέρες θα μείνουν βαθιά χαραγμένες στο μυαλό σας, όμως καλό θα ήταν να να τις απαθανατίσετε  για να τις έχετε για πάντα μαζί.

Εμείς θα σας κάνουμε ένα αρχικό πλάνο για να μην ξεχάσετε τα πιο σημαντικά στιγμιότυπα.

1. Η πρώτη φορά που θα το κρατήσετε στην αγκαλιά σας
Όταν όλα θα έχουν τελειώσει και εσείς θα έχετε στην αγκαλιά το μωράκι σας, βάλτε τον σύντροφό σας ή όποιον έχει συντομότερη επαφή με εσάς και το νεογέννητο να βγάλει την πρώτη σας αγκαλιά.

2. Το βραχιολάκι με την ταυτότητά του
Φωτογραφίστε το χεράκι που έχει περασμένο το βραχιολάκι με την ταυτότητά του για να το αναγνωρίζουν οι νοσηλεύτριες. Αν θέλετε μπορείτε να το κρατήσετε και για ενθύμιο.

3. Την πρώτη αγκαλιά με τον μπαμπά
Είναι η πρώτη του επαφή με τον πατέρα του, μια κι εσάς σας είχε 9 μήνες κοντά του και σας έχει συνηθίσει περισσότερο. Κρατήστε την στιγμή που ο μπαμπάς το πιάνει στην αγκαλιά του και συνειδητοποιεί ότι πλέον έχει στα χέρια του μία… ζωή.

4. Οι πρώτες εικόνες με τους παπούδες
Οι γιαγιάδες και οι παππούδες δεν δείχνουν μόνο, αλλά είναι οι πιο ενθουσιασμένοι από όλους, μην χάσετε αυτές τις στιγμές απέραντης χαράς γι’ αυτούς, με το παιδί σας.

5. Η πρώτη συνάντηση με τα αδερφάκια
Κρατήστε για πάντα την πρώτη στιγμή που τα δύο αδερφάκια θα έρθουν σε επαφή. Θα είναι μια από τις γλυκύτερες φωτογραφίες του.

6. Φωτό με όλη την οικογένεια
Ποζάρετε όλοι μαζί με το νέο σας μέλος! Η στιγμή αυτή είναι πολύτιμη. Κρατήστε τη για πάντα.

7. Φωτογραφήστε τα ποδαράκια του και κάντε το αποτύπωμά τους
Τα πατουσάκια ενός νεογέννητου τραβάνε την προσοχή σε συγγενείς και φίλους! Βγάλτε και το αποτυπωμά τους σε ένα χαρτόνι και κρατήστε το για ενθύμιο.

8. Η πρώτη χαριτωμένη του πόζα και ο πρώτος ύπνος
Πιάστε το μωράκι σας σε όσες περισσότερες στιγμές μπορείτε. Τραβήξτε κάθε γκριμάτσα του και κάθε τρόπο που κοιμάται! Εστιάστε στο προσωπάκι του και κρατήστε τις στιγμές.