Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας σύστημα

Strengthen Your Immune System - Elite Medical Center

Περιμένοντας τον… χειμώνα που ακόμα δεν έχει φανεί ουσιαστικά, καλό θα ήταν να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας έναντι στις ιώσεις που έρχονται.

Αν λοιπόν θέλετε να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα, το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνετε είναι να επισκεφτείτε την κοντινότερη λαϊκή ή το τοπικό μανάβικο.

Παρέχοντας στον οργανισμό σας συγκεκριμένες τροφές τον βοηθάτε να αντεπεξέρθει στις αυξημένες απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής και περιορίζετε τις πιθανότητες να πέσετε… στο κρεβάτι, ενώ όλοι περιμένουν τα πάντα από εσάς.

Εσπεριδοειδή
Πολλοί θυμούνται τη βιταμίνη C, αφού αρρωστήσουν, αλλά αυτό που πρέπει όλοι να κάνουμε είναι να μην ξεχνάμε να καταναλώνουμε τροφές που την περιέχουν. Η βιταμίνη C βοηθά στην αύξηση της παραγωγής των λευκών αιμοσφαιρίων, κλειδί για την καταπολέμηση των λοιμώξεων. Η καθημερινή πρόσληψή της είναι απαραίτητη.

Κόκκινες πιπεριές
Περιέχουν τη διπλάσια ποσότητα βιταμίνης C από τα εσπεριδοειδή καθώς είναι και πλούσιες σε βήτα καροτένιο, που προφυλάσσει το δέρμα σας.

Μπρόκολο
Το μπρόκολο διαθέτει ένα… οπλοστάσιο από βιταμίνες και ανόργανα συστατικά που σας είναι απαραίτητα για να δώσετε την μάχη με τα μικρόβια. Βιταμίνες A, C, και E, καθώς και αντιοξειδωτικές ουσίες συνθέτουν ένα από τα πιο υγιεινά λαχανικά.

Σκόρδο
Η αξία του σκόρδου στην καταπολέμηση των λοιμώξεων στην πρόληψη της χοληστερόλης και της σκλήρυνσης των αρτηριών έχει αναγνωριστεί εδώ και χρόνια. Η τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος από το σκόρδο προέρχεται από διάφορες πολύ σημαντικές ουσίες.

Γιαούρτι
Ψάξτε αυτά τα γιαούρτια που η ετικέτα αναγράφει ως «ζωντανά ή ως ενεργής καλλιέργειας», τα οποία έχουν ενισχυθεί με ενεργά βακτήρια που βοηθάνε στην προστασία του οργανισμού μας.

Αμύγδαλα
Όπως και η βιταμίνη C έτσι και η E είναι το κλειδί για την προστασία του οργανισμού μας. Η βιταμίνη Ε είναι μία βιταμίνη που περιέχεται σε μεγάλη ποσότητα στα αμύγδαλα και στα καρύδια (λιγότερο) και για να καλύψετε τις ανάγκες του οργανισμού σας χρειάζεστε περίπου 1 φλιτζάνι αμύγδαλα την ημέρα.

Πράσινο τσάι
Και το πράσινο και το μαύρο τσάι περιέχουν φλαβονοειδή, που είναι τύποι αντιοξειδωτικών ουσιών. Στο σημείο που υπερέχει το πράσινο τσάι είναι ένα πολύ σημαντικό αντιοξειδωτικό που είναι η κατεχίνη.