Αφήνουμε το 3χρονο στον υπολογιστή;

Best Learning Websites for Preschoolers - FamilyEducation

Όσοι έχετε παιδιά θα το γνωρίζετε, οι υπόλοιποι μάλλον θα θεωρήσουν υπερβολικό ότι ένα τρίχρονο παιδάκι μπορεί να ξεκινήσει να χρησιμοποιεί υπολογιστή!

Τα παιδιά μαγεύονται με τους υπολογιστές, όπως και με την τηλεόραση. Όμως στον υπολογιστή καταλαβαίνουν ότι μπορούν να παρέμβουν και αυτό είναι τελικά τα γοητεύει τόσο πολύ.

Τα κομπιούτερς και το ίντερνετ είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής των ανθρώπων στη σύγχρονη εποχή και φυσικά δεν μπορείτε να τα απαγορεύσετε από την καθημερινότητα ενός νηπίου.

Ωστόσο, μπορείτε να βάλετε όρους και κανόνες και φυσικά να περιορίσετε το χρόνο παραμονής των παιδιών σας μπροστά στην οθόνη.

Και για τους υπολογιστές ισχύει ότι και για τις τηλεοράσεις, δηλαδή ελάχιστη επαφή έως τα δύο τους χρόνια και από τα τρία και μετά το πολύ μία ώρα την ημέρα.

Το ζητούμενο για τα παιδιά είναι να χρησιμοποιήσουν τον υπολογιστή και το ίντερνετ δημιουργικά και να καταφέρουν μέσα από αυτή την επαφή τους να «κερδίσουν» πράγματα, χωρίς να χάνουν στο ελάχιστο από το παιχνίδι τους σε εξωτερικό χώρο.

Εσείς αυτό που έχετε να κάνετε είναι να ψάξετε για διαδραστικές σελίδες, που ανταποκρίνονται στην ηλικία τους και να μείνετε μαζί τους, αποφασίζοντας εσείς πότε θα κλείσετε το κομπιούτερ τους.

Ερευνες έχουν δείξει ότι η μάθηση μέσα από τους υπολογιστές ακόμα και σε αυτές τις μικρές ηλικίες των 3 -4 ετών είναι πολύ πιο αποτελεσματική και σίγουρα πιο δελεαστική.

Αν περιηγηθείτε λίγο στο διαδίκτυο, θα καταφέρετε να βρείτε κάποιες σελίδες, που να απευθύνονται στο μικρό σας, όπως και όσοι από εσάς έχετε smartphones, θα βρείτε πολύ ενδιαφέρουσες εφαρμογές, για να το απασχολήσετε δημιουργικά.