Στα χέρια σας θα κάνει το πρώτο του μπάνιο!

Baby's First Bath - ParentsCanada

Ήρθε η ώρα για το πρώτο μπάνιο του μωρού στο σπίτι! Μπίνγκο! Τόσες ημέρες στο μαιευτήριο, οι μαίες σας έφερναν το μωράκι σας αλλαγμένο και πλυμένο, αλλά τώρα όλα αυτή την υγιεινή πρέπει να την κάνετε εσείς.

Αν είστε, λοιπόν, από τις μαμάδες, που εκμεταλλεύτηκαν την ολιγοήμερη παραμονή τους στο μαιευτήριο, για να καταφέρουν να ξεκλέψουν λίγες ώρες χαλάρωσης πριν από το μεγάλο φορτσάρισμα, το πιθανότερο είναι ότι το πρώτο μπάνιο του μωρού σάς φαίνεται… βουνό!

Αν όχι, τότε θα έχετε ήδη μία ιδέα για το πώς πρέπει να καθαρίζετε το μωρό σας μέχρι τουλάχιστον να πέσει ο ομφάλιος λώρος και να μπορείτε να το βάλετε σε ένα μπανάκι, όπου όλα θα είναι πιο εύκολα.

Τα νεογέννητα φαίνονται σε όλες τις νέες μαμάδες εύθραυστα και φοβούνται να τα χειριστούν. Όμως, επειδή αυτό το μικρό ανήμπορο πλασματάκι έχει την απόλυτη ανάγκη σας, οπλιστείτε με θάρρος, κρατήστε το με σταθερότητα και κάντε το πρώτο του μπανάκι.

Τις πρώτες ημέρες δεν θα χρειαστείτε σφουγγαράκι. Φτάνει να το έχετε στην παλάμη σας, γυρισμένο
μπρούμυτα και στηρίζοντάς το από την κοιλιά, να το πλένετε τοπικά, στο κεφαλάκι, στην πλατούλα και την ευαίσθητη περιοχή με το ειδικό σαπούνι χρησιμοποιώντας το ελεύθερο χέρι σας.

Αν δεν σας βολεύει η μπανιέρα σας και σκύβετε πολύ, δοκιμάστε το νιπτήρα του μπάνιου και ξεπλύνετε το ρίχνοντάς του νεράκι με το χέρι σας ή ζητήστε βοήθεια από κάποιο άλλο άτομο, για να σας κρατήσει το ντους εκεί που σας βολεύει.

Συνήθως, οι μπαμπάδες που έχουν μεγαλύτερες παλάμες, τα καταφέρνουν καλύτερα εκείνες τις πρώτες άχαρες μέρες, που πρέπει να προστατεύουμε την περιοχή, που βρίσκεται η πληγή από τον ομφάλιο λώρο.

Μη φοβάστε ότι το μωρό σας μπορεί να σας πέσει, τις πρώτες αυτές ημέρες ούτε έχει τόση δύναμη, αλλά το βασικότερο όλων απολαμβάνει πολύ το νερό και δεν ενοχλείται, ώστε να αντιστέκεται.

Αν δεν έχετε ακόμα γεννήσει, ή βρίσκεστε στο μαιευτήριο, κάντε μία βόλτα εκεί που πλένουν τα νεογνά και θα δείτε ότι αυτόν ακριβώς τον τρόπο χρησιμοποιούν και οι μαίες.

Η πρώτη φορά θα σας φανεί δύσκολη, αλλά από τη δεύτερη κιόλας μέρα θα διαπιστώσετε ότι θα έχετε απίστευτη ευχέρεια κινήσεων!