Βοήθεια, ο σκύλος έγλειψε το μωρό μου!

Doctors: Don't Let Your Dog Lick Your Baby's Mouth

Βγήκατε βόλτα με το μωράκι σας και το σκυλάκι του γείτονα δεν έκρυψε τον… ενθουσιασμό του βλέποντάς το; Χμ! Μήπως δεν έμεινε μόνο στα χαρούμενα χοροπηδητά, αλλά έγλειψε και τα χεράκια ή (ακόμα χειρότερα!) το πρόσωπο του μωρού σας;

Ηρεμήστε! Το παιδί σας δεν κινδυνεύει από κάτι σοβαρό. Τα σκυλιά είναι σχεδόν απίθανο να μεταδώσουν κάτι σε ένα παιδί, και στη χειρότερη και πολύ σπάνια περίπτωση είναι να μεταδώσουν καμπυλοβακτηριδια που μπορεί να προκαλέσουν διάρροιες.

Ωστόσο, οι ειδικοί επισημαίνουν, ότι «το πιο βρώμικο στόμα είναι αυτό του ανθρώπου», αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εσείς πρέπει να είστε απόλυτα χαλαροί, όταν ένα σκυλί πλησιάζει το μωρό σας.

Εκείνο που θα πρέπει πραγματικά να σας τρομάζει είναι ένα πιθανό δάγκωμα και όχι ένα αθώο γλείψιμο, ή ακόμα και η ίδια η αντίδραση του παιδιού, που αν δείχνει να φοβάται, καλό θα ήταν να μην το πιέσετε να έρθει σε επαφή με ένα σκυλί, ή οποιαδήποτε κατοικίδιο.

Το μόνο που ενδείκνυται να κάνετε αν ένα σκυλί γλείψει το μωρό σας, είναι να σκουπίεσετε την περιοχή με μία απλή χαρτοπετσέτα ή ακόμα καλύτερα με ένα μωρομάντηλο.

Χωρίς να προβείτε σε υστερίες ή σε τηλεφωνήματα στον παιδίατρο για το αν θα πρέπει να το μικρό σας να υποβληθεί σε κάποια ειδική αγωγή!

Βέβαια, αν πιστεύετε ότι μόνο η άποψη του παιδιάτρου σας είναι αυτή που μπορεί να σας ηρεμήσει: τηλεφωνήστε του για να μην ζείτε με το άγχος πως κάτι τρομακτικό θα συμβεί.