Συμβουλές, για να κόψει την πάνα και τη νύχτα

When to ditch nighttime diapers



Είστε σε καλό δρόμο και το μικρό σας έχει πλέον μπει στην τελική ευθεία της… απεξάρτησής του από τις πάνες; Την ημέρα τα πηγαίνετε πολύ καλά, αλλά ακόμα δεν τολμάτε να βγάλετε την πάνω το βράδυ;

Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές μας, οπλιστείτε με επιμονή και υπομονή και όλα θα γίνουν!

1. Βάλτε όριο στα υγρά που καταναλώνει το παιδί, λίγη ώρα προτού να πέσει για ύπνο. Περίπου δύο ώρες πριν από τη βραδινή κατάκλιση, φροντίστε να μην πιεί πολλά υγρά, εφ'όσον βέβαια έχετε εξασφαλίσει την επαρκή ενυδάτωσή του καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας.

2. Φροντίστε να έχει "επισκεφθεί" το γιο-γιο του ή την τουαλέτα, πριν πάει για ύπνο και δοκιμάστε να το ξυπνήσετε 3-4 ώρες μετά, για να το βάλετε ξανά στο γιο-γιο του. Αν διαπιστώσετε ότι εκείνη την ώρα που έχετε επιλέξει να το ξυπνάτε, έχει ανάγκη τουαλέτας, τότε επαναλάβετε. Αν βλέπετε ότι δεν το χρειάζεται, αφήστε το να περάσει η νύχτα.

3. Βάλτε ένα γιο-γιο κοντά στο κρεβατάκι του, σε περίπτωση που σηκωθεί από μόνο του και θέλει τουαλέτα.

4. Αφήστε φως ανοικτό, γιατί πολλά παιδάκια δεν σηκώνονται το βράδυ, επειδή φοβούνται το σκοταδι, παρά το γεγονός ότι καταλαβαίνουν πως πρέπει να πάνε στην τουαλέτα.

5. Προμηθευτείτε μεγάλα σελτεδάκια (κατωσέντονα με αδιάβροχη επένδυση) και τοποθετήστε τα μεταξύ του στρώματος και του κατωσέντονου.

6. Τέλος, επαινέστε το, όπως και αν τα καταφερνει, διότι η ενθάρρυνση σε αυτή τη φάση της ζωής του, είναι πολύ σημαντική.