Κοιμάστε στο ίδιο κρεβάτι; Ε και!

1 Big Downside to Co-Sleeping That Makes That Crib Look Awfully Good |  Funny photos, Funny pictures, Funny memes

Το να κοιμάστε στο ίδιο κρεβάτι με το παιδί είναι μία κατάσταση που συνήθως βιώνουν όλοι οι γονείς.

Αυτό που βασικά διαφέρει στις περιπτώσεις είναι το πόσο συχνά συμβαίνει και τελικά κατά πόσον ενοχλεί εσάς τους ίδιους και τους ρυθμούς της οικογένειας!

Υπάρχουν πολλοί τρόποι «νυχτερινής συγκατοίκησης», όπως μπορούμε να την πούμε.

A)    το να κοιμάστε όλοι μαζί σε ένα διπλό κρεβάτι καθόλη τη διάρκεια της νύχτας

B)     Το να κοιμάται το παιδί στο ίδιο δωμάτιο αλλά στο δικό του κρεβάτι

Γ) Το να επισκέπτεται το παιδί τους γονείς και να παραμένει στο κρεβάτι τους μέχρι το πρωί ή να το παίρνετε εσείς μαζί σας, αφού έχετε κουραστεί από τα συνεχή του ξυπνήματα.

 

Βασικά να ξεκαθαρίσουμε ότι το παιδί εκμεταλλεύτηκε τη δική σας αδυναμία κι έρχεται στο κρεβάτι σας ή μάλλον καλύτερα τη δική σας έλλειψη αντοχής και υπομονής μετά από μία δύσκολη μέρα.

Αν είχατε εξ αρχής ξεκαθαρίσει ότι η θέση του όταν κοιμάται είναι το δικό του κρεβάτι και το δικό του δωμάτιο, θα το είχε πάρει απόφαση.

Ωστόσο, αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι κάθε οικογένεια θέτει τους δικούς της όρους και τους δικούς της κανόνες, ακόμα και στο πως θα κοιμηθεί.

Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει «σωστή» και «λάθος» επιλογή, αφού κάθε μωρό και κάθε γονιός έχουν τις δικές τους ανάγκες.

Το κλειδί είναι να βρείτε τι διευκολύνει εσάς και τι ταιριάζει στη δική σας οικογένεια.

Με άλλα λόγια, οτιδήποτε σας πούμε εμείς, ο παιδίατρός σας, ο φίλος σας, ο παππούς ή η γιαγιά, εσείς τελικά θα αποφασίσετε το πώς θα ζείτε μέσα στο σπίτι σας.