Χρειάζεται νερό το μωράκι σας;

Newborn Lightroom Presets - 58 Newborn Presets for Lightroom

Κι ενώ όλα έχουν πλέον δρομολογηθεί, έχετε επιστρέψει από το μαιευτήριο κι έχετε βρει μία καθημερινή φόρμουλα με το μωρό σας, ξαφνικά αναρωτιέστε: "μήπως κλαίει επειδή διψάει και θέλει νερό;"

Μην ανησυχείτε. Σε πρώτη φάση μπορούμε να σας καθησυχάσουμε ότι το νερό δεν είναι απαραίτητο για τους πρώτους μήνες της ζωής τους.

Ρωτώντας και τον παιδίατρό σας θα μάθετε ότι τα βρέφη καλύπτουν τις ανάγκες τους σε ενυδάτωση από το γάλα.

Aυτό συμβαίνει είτε αν θηλάζετε αποκλειστικά, είτε αν κάνετε μικτή διατροφή, είτε αν δίνετε αποκλειστικά βιομηχανοποιημένο γάλα πρώτης ηλικίας.

Είναι καλύτερα για το μωρό σας να μη δίνεται νερό προτού να κλείσει τους έξι μήνες, γιατί –εκτός του ότι ο οργανισμός του δεν το’ χει ανάγκη- μπορεί να γεμίσει το στομαχάκι του και να μη θελήσει να σιτιστεί κανονικά.

Οι παιδίατροι είναι επιφυλακτικοί με το νερό στα βρέφη και εξαιτίας του ότι μπορεί να υπερφορτώσει τον οργανισμό τους, καθώς τα νεφράκια τους γεμίζουν με νάτριο και ηλεκτρολύτες, εξαντλώντας το αλάτι.

Σε σπάνιες περιπτώσεις κάτι τέτοιο είναι πιθανό να προκαλέσει επιληπτικές κρίσεις.

Οι παιδίατροι συνιστούν τη λήψη νερού από βρέφη με μεγάλο πρόβλημα δυσκοιλιότητας.

Επειδή ωστόσο κάθε περίπτωση βρέφους είναι διαφορετική και ο παιδίατρος κρίνει αναλόγως, καλό θα ήταν αφού διαβάσετε αυτές τις σύντομες συμβουλές να απευθυνθείτε σχετικά στον δικό σας γιατρό.