Σεξ και στην εγκυμοσύνη, εκτός αν...

Can We Have Sex During Pregnancy? | Daddy's Digest

Η αιώνια ερώτηση των εγκύων γυναικών είναι αν μπορούν να έχουν σεξουαλική ζωή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους.

Αυτό που σε γενικές γραμμές ισχύει είναι ότι αν η εγκυμοσύνη είναι χωρίς προβλήματα (ιστορικό αποβολών, αιμμοραγίες, πρόδρομος πλακούντα κ.α), το σεξ δεν είναι κάτι στη λίστα με τα… απαγορευμένα που θα σας δώσει ο γιατρός.

Η αλήθεια είναι ότι η λίστα αυτή δεν θα είναι και πολύ μεγάλη, γι’ αυτό μην διστάσετε να τη ζητήσετε.
Εκείνο που δεν μπορούμε ούτε εμείς, αλλά ούτε ο γιατρός σας, να σας πούμε είναι το αν εσείς θα έχετε όρεξη για σεξουαλική επαφή.

Αυτό εξαρτάται από κάθε γυναίκα και ενώ υπάρχουν πολλές εγκυμονούσες που νιώθουν μεγάλη επιθυμία να κάνουν σεξ, υπάρχουν και οι περιπτώσεις που το σεξ είναι το τελευταίο πράγμα που επιθυμούν.

Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η μειωμένη επιθυμία για σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν οφείλεται στις ορμονολογικές αλλαγές, αλλά κατά βάση στις αλλαγές που συντελούνται στο σώμα σας και γι’ αυτό είναι κυρίως ψυχολογικής αιτιολογίας.

Πολλοί γιατροί συμβουλεύουν αποφυγή της σεξουαλικής επαφής στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, κι αυτό γιατί το σπέρμα έχει ουσίες που ίσως να προκαλέσουν συσπάσεις στη μήτρα με αποτέλεσμα τον πρόωρο τοκετό, γι` αυτό θα ήταν σωστό να πάρετε τη γνώμη του γιατρού που σας παρακολουθεί.