Μάθετε να συγχωρείτε, για να είστε υγιής!

Forgiving our mothers - Devotional - WORLD

Εχετε ποτέ σκεφθεί ότι το να συγχωρείτε κάποιον, που σας πλήγωσε, μπορεί να σας κάνει καλό στην υγεία; Και όμως, οι ειδικοί λένε ότι το να μάθουμε να συγχωρούμε, μας βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, της χοληστερόλης και του καρδιακού ρυθμού.

Μελέτη που εκπονήθηκε από το Duke University, διαπίστωσε ότι η συγχώρεση συνδέεται με τη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου, η οποία έχει μια ισχυρή επίδραση στην υγεία.

Oι ερευνητές, μάλιστα, διατείνονται ότι βρήκαν συσχέτιση μεταξύ της ικανότητας να συγχωρούμε και της ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος οροθετικών ασθενών!

Να προσθέσουμε ότι τα οφέλη επεκτείνονται στη μείωση της κατάθλιψης του άγχους και του θυμού, επιδράσεις αναμενόμενες και λογικές μια και η συγχώρηση μας ανακουφίζει από το να σκεφτόμαστε ό,τι και όποιον μας έχει πληγώσει.

Οι άνθρωποι που συγχωρούν τείνουν να έχουν καλύτερες σχέσεις, αισθάνονται πιο ευτυχισμένοι και πιο αισιόδοξοι και γενικά, να απολαύσετε καλύτερη ψυχολογική ευεξία.

"Κάθε άνθρωπος στον πλανήτη έχει τραυματιστεί από την αδικία του άλλου, καιη συγχώρεση βοηθά στο να καλμάρουμε το θυμό μας» λέει ο κλινικός ψυχολόγος Ρόμπερτ Ενράιτ. .

«Αν δεν ξεπεράσουμε κάποιες από τις πληγές του παρελθόντος, έχετε την τάση να τις επαναφέρετε και ακόμα και να προκαλείτε να ξανασυμβούν», υποστηρίζει ο ψυχοθεραπευτής Φρανκ Λιούσκιν, διευθυντής του Προγράμματος του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ για την ικανότητα των ανθρώπων να συγχωρούν.