Μη ρωτάτε πως κοιμούνται τα άλλα μωρά! Δεν ωφελεί!

How to Keep Babies Safe in Hot Weather | Michigan Health Blog

Είστε νέα μαμά και η πρώτη ερώτηση που βγαίνει αγόγγυστα από το στόμα σας όταν συναντάται έμπειρες μητέρες είναι «πότε κοιμήθηκε ολόκληρη τη νύχτα το δικό σας μωρό»;

Μπορούμε να σας εγγυηθούμε ότι δεν θα βγάλετε άκρη! Κάθε μωρό είναι διαφορετικό και κάθε σπίτι έχει τις δικές του συνήθειες. Εσείς μεγαλώνετε το δικό σας μωρό σε διαφορετικές συνθήκες από ότι οι άλλες μαμάδες, ενώ πάντα παίζει ρόλο και ο χαρακτήρας του μωρού.

Όπως κάθε μωρό έχει το χρόνο του στο πότε θα περπατήσει, πότε θα μιλήσει, πότε θα σταθεί καθιστό, πότε θα καταφέρει να μπουσουλήσει κ.οκ, έτσι και στον ύπνο τα πράγματα είναι πολύ σχετικά και εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες.

Εξάλλου, κι εσείς η ίδια θα έχετε διαπιστώσει των γραφομένων μας το αληθές, μια και κάθε μαμά που ρωτάτε λέει κάτι διαφορετικό.

Το πιθανότερο που μπορείτε να κερδίσετε από αυτήν την ερώτηση αν επιμένετε να την κάνετε νομίζοντας ότι θα βρείτε άκρη ή έναν γενικό κανόνα, είναι τα νεύρα σας να γίνονται ακόμα χειρότερα, όταν το δικό σας μωρό που είναι έξι μηνών εξακολουθεί να ξυπνάει δύο και τρεις φορές κάθε βράδυ, ενώ της φίλης σας κάνει οκτάωρα από τεσσάρων μηνών!

Και μη νομίζετε ότι αυτά δεν γίνονται! Υπάρχουν μωρά που κοιμούνται όλο το βράδυ ακόμα και πριν σαραντήσουν, γεγονός βέβαια σπάνιο αλλά πιθανό και φυσικά πολύ βολικό, εφόσον ο παιδίατρος διαπιστώσει ότι η ανάπτυξη του παιδιού είναι απόλυτα φυσιολογική και επομένως το μωρό δεν χρειάζεται να ξυπνήσει για να φάει.

Μία σωστή ερώτηση θα ήταν «έκανες κάτι για να καταφέρει να κοιμάται τόσο ομαλά»; Αν και θα πρέπει και σε αυτήν την περίπτωση να είστε έτοιμες να ακούσετε ότι η φίλη σας έκανε τα ίδια ακριβώς πράγματα με εσάς αλλά ήταν πιο… τυχερή.

Γενικά στα μωρά δεν μπορούν να γίνονται συγκρίσεις και εσείς οι νέες μανούλες θα το καταλάβετε καλά, όταν κάνετε κι άλλο παιδάκι.