Μπορείτε να χάσετε κιλά και όταν θηλάζετε

Breastfeeding in Public: Do You Know Your Rights?

Μη νομίζετε ότι πρέπει να σταματήσετε να θηλάζετε για να προσέξετε τη διατροφή σας και να επανέλθετε στην προ – εγκυμοσύνης σας φυσική κατάσταση.

Ο θηλασμός σας βοηθάει να κάψετε περισσότερες θερμίδες, μια και ο οργανισμός σας δουλεύει στο φουλ για να παράξει το γάλα που χρειάζεται το μωρό σας, γι’ αυτό είναι και μία εξαιρετική ευκαιρία να το εκμεταλλευτείτε και να προσπαθήσετε να τρώτε πιο προσεκτικά.

Φυσικά και δεν αναφερόμαστε σε αυστηρές δίαιτες, που θα οδηγήσουν σε γρήγορα αποτελέσματα, αλλά σε μία ισορροπημένη διατροφή, που θα σας βοηθήσει να επανέλθετε στα κιλά σας σε 10 με 12 μήνες από την ημέρα του τοκετού σας.

Εκείνο που πρέπει να προσέξετε είναι μην πάρετε κιλά κατά τη διάρκεια του θηλασμού, με τη δικαιολογία ότι πρέπει να τρώτε περισσότερο για να μπορέσετε να ανταποκριθείτε στις αυξημένες σας υποχρεώσεις.

Υπάρχουν αρκετές γυναίκες που παραπονιούνται γι’ αυτό ακριβώς λέγοντας ότι είναι μύθος το ότι ο θηλασμός βοηθάει στο αδυνάτισμα, όμως δεν έχουν σκεφτεί ότι μάλλον αυτές το παράκαναν κατά τη διάρκεια των μηνών που θήλασαν το μωρό τους.

Αυτό που ισχύει είναι ότι στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής, μία γυναίκα που θηλάζει θα χάσει ευκολότερα τα παραπανίσια κιλά από εκείνη που δεν θηλάζει.

Οι γυναίκες που είναι υπέρβαρες, ίσως χρειαστούν ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια και τη βοήθεια ενός διαιτολόγου.