Χικ από τη μήτρα!

11 Foods and Beverages to Avoid During Pregnancy

Πολλές φορές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας, μπορεί να νιώσετε κάποιες ρυθμικές δονήσεις στην κοιλιά σας, σαν να «τινάζεται» το έμβρυο.

Πρόκειται για λόξυγγα που παρατηρείται στα έμβρυα και συνεχίζεται και στους πρώτους μήνες της ζωής τους.
Ο εμβρυϊκός λόξυγγας είναι ένα απόλυτα φυσιλογικό φαινόμενα που είναι αισθητό από την πλειονότητα των εγκύων γυναικών και μπορεί να παρατηρηθεί και κατά τη διάρκεια των υπερηχογραφημάτων.

Το έμβρυο μπορεί να ξεκινήσει να έχει λόξυγγα κατά το τέλος του πρώτου τριμήνου ή τις αρχές του δευτέρου, αλλά εσείς δεν θα το καταλαβαίνετε από τόσο νωρίς.

Μερικές γυναίκες παρατηρούν επεισόδια εμβρυϊκού λόξυγγα, αρκετές φορές μέσα στην ημέρα, ενώ άλλες εγκυμονούσες τον αντιλαμβάνονται μία φορά την ημέρα ή και καθόλου.

Το φαινόμενο γίνεται ιδιαίτερα αισθητό μετά την 30η εβδομάδα, και όσο μεγαλώνει το έμβρυο μπορεί να γίνει και ενοχλητικό, καθώς γίνεται όλο και εντονότερο.

Ο λόξυγγας αυτός που δεν έχει ακόμα αιτιολογηθεί επιστημονικά είναι πολύ συνηθισμένο να συνεχίζεται και στα νεογέννητα μωρά, γεγονός που δεν πρέπει να σας ανησυχήσει και ούτε να αναζητήσετε τυχόν θεραπεία του, μια και δεν υπάρχει.

Οι γυναικολόγοι θεωρούν ότι ο εμβρυϊκός λόξυγγας είναι σημάδι ότι όλα πάνε καλά με την υγεία του μωρού σας,