Εχετε άγχος; Ασχοληθείτε με κάτι ευχάριστο!

Six Strategies for Keeping Stress Low and Productivity High at ...

Μπορεί το άγχος να γίνει κινητήριος μοχλός, για να ολοκληρώσουμε με επιτυχία ό,τι έχουμε βάλει ως στόχο, ωστόσο θα πρέπει πάντα να έχουμε στο μυαλό μας ότι υπάρχει μία λεπτή διαχωριστική γραμμή, που το άγχος υπάρχει περίπτωση να μας καταβάλει!

Το «σωματοποιημένο στρες», όπως λένε οι ειδικοί, μπορεί να παρουσιάσει στον οργανισμό μας συμπτώματα ιδιαιτέρως ανησυχητικά, τα οποία θα μας αγχώσουν ακόμα περισσότερο, όπως: ταχυκαρδία, εφιδρώσεις, ζαλάδες, τάση για εμετό, διάρροιες και συχνοουρίες , πονοκεφάλους, δυσκολία συγκέντρωσης της σκέψης κ.α

Το να αντιμετωπίσουμε όμως αποτελεσματικά το άγχος είναι ιδιαίτερα δύσκολο, πρώτον, γιατί υπάρχει πιθανότητα να μην αντιλαμβανόμαστε ότι είμαστε αγχωμένοι και, δεύτερον, επειδή όλοι οι τρόποι αντιμετώπισης έχουν να κάνουν ακριβώς με αυτή τη συνειδητοποίηση του «ασθενούς», ότι δηλαδή δεν δρα λογικά και πρέπει να αλλάξει τρόπο σκέψης.

Ενας απλός τρόπος αντιμετώπισης του έντονου στρες είναι να ξεφύγουμε –εστω και για λίγο- από την καθημερινότητά μας με το να ασχοληθούμε με κάτι, που μας αρέσει και μας χαλαρώνει, μακριά από κάθε σκέψη, που μας βασανίζει το μυαλό.

Το να αποσπάμε την προσοχή μας από το πρόβλημα που μας ταλαιπωρεί, μας βοηθάει να χαλαρώσουμε αλλά και σε δεύτερη φάση να σκεφθούμε λίγο πιο λογικά.

Τέλος, αν πιστεύετε ότι τα πράγματα για εσάς ή για κάποιον οικείο σας είναι πολύ δύσκολα, τότε θα πρέπει να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό ψυχικής υγείας, που θα βοηθήσει να ξεφύγετε από το πρόβλημα.