Εξυπνες συμβουλές, για να κοιμάται το μωρό σας αδιάκοπα τις νύχτες



Είπε κανείς ότι τα μωρά όσο μεγαλώνουν στρώνουν στον ύπνο; Μάλιστα!

Μήπως είπε κανείς και το «πώς» στρώνουν; Τι γίνεται όταν ένα μωρό 12 μηνών δεν έχει μάθει ακόμα να κοιμάται συνεχόμενα τις νύχτες;

Και πώς μπορεί να αντιδράσουν οι γονείς, όταν, εκτός από το «ανήσυχο» μωρό, έχουν και ένα νήπιο, που κοιμάται μόνο αν είναι ανάμεσά τους στο διπλό κρεβάτι;

Τρέλα! Η Δρ Χάρβεϊ Καρπ, η συγγραφέας του βιβλίου The Happiest Baby Guide to Great Sleep (δηλαδή: ένας χαρούμενος μωρουδίστικος οδηγός για έναν εξαιρετικό ύπνο) δίνει συμβουλές για παιδιά από ενός εώς πέντε ετών, για να μην «τρελαθούμε».

Διαβάστε λίγες από τις πραγματικά πρωτότυπες συμβουλές της και δοκιμάστε τις:

Χρησιμοποιήστε μία συσκευή, που να κάνει έναν υπόκωφο συνεχόμενο θόρυβο! Για παραδειγμα, έναν ανεμιστήρα, ή αν είναι χειμώνας ένα αερόθερμο. Η θετική επιρροή τέτοιων «λευκών» ήχων στα μωρά έχει να κάνει με ό,τι άκουγαν, όταν βρίσκονταν ακόμα στην κοιλιά της μητέρας τους.

Μην το αφήνετε να κοιμηθεί εκτός της κούνιας του! Έτσι ξεκουράζετε για λίγο και παίρνει δυνάμεις, για να σας… τυραννάει! Τσιγκλίστε το όταν θηλάζει ή όταν είναι στην αγκαλιά σας, δίνοντάς του σαφές μήνυμα ότι ο σωστός… τόπος, για να κοιμάται, είναι η κούνια του.

Δώστε του κάτι που θα του παρέχει ασφάλεια και ηρεμία. Μπορεί να είναι μία πιπίλα ή ένα λούτρινο αρκουδάκι για να κρατάει. Αυτο εξαρτάται από το παιδί.

Διατηρήστε την καθημερινή ρουτίνα ύπνου, ώστε να του δώσετε να καταλάβει ότι «τώρα ετοιμαζόμαστε για ύπνο και δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε κάτι διαφορετικό».

Και, φυσικά, μην ξεχνάτε ότι δεν πρέπει να υποχωρήσετε! Όποτε το μικρό σας κάνει κάτι που δεν σας αρέσει, πρέπει να το διορθώνετε, όσο κουρασμένη κι αν είστε, διαφορετικά θα το θεωρήσει κεκτημένο του και θα το συνεχίσει μέχρι να… παντρευτεί!...