Κάντε το, όπως οι μπαμπάδες!

Father and kids making sand castle at tropical beach. family ...

Κι όμως υπάρχουν πράγματα που οι μπαμπάδες κάνουν καλύτερα από τις μαμάδες κι ας κακοφανεί η διαπίστωση αυτή σε κάποιες από τις αναγνώστριές μας!

Μπορεί οι μαμάδες να πιστεύουν ότι τίποτα δεν γίνεται σωστά, αν πρώτα δεν περάσει από το χέρι τους, ωστόσο, αυτή η… ραστώνη, αυτή η… ραθυμία των απανταχού μπαμπάδων, ίσως τελικά και να είναι προτιμότερη σε κάποιες περιπτώσεις.

Τι εννούμε; Για δείτε, λοιπόν…

1. Ο μπαμπάς είναι σαφώς πιο χαλαρός, όταν τα παιδιά ξυπνούν το πρωί των Σαββατοκύριακων. Τα ακούει αλλά δεν πετάγεται σαν ελατήριο. Ετσι τους περνά το μήνυμα ότι αυτή η οικογένεια δεν έχει γίνει για να «υπηρετεί» μόνο και μόνο τη «μεγαλειότητά» τους.

2. Ο μπαμπάς ψωνίζει και το… κάτι παραπάνω που λατρεύουν τα παιδιά, και δεν συμπεριλαμβάνεται στην «αυστηρή» λίστα της μαμάς για το σούπερ-μάρκετ. Στην πραγματικότητα, ο μπαμπάς είναι το μεγάλο παιδί της οικογένειας!

3. Ο μπαμπάς αγνοεί τις κραυγές των παιδιών. Διατηρεί την ψυχραιμία και δεν αρχίζει να ουρλιάζει και να ωρύεται με την παραμικρή αταξία τους. Εσείς μπορεί να το λέτε «γαϊδουριά», αλλά στην πραγματικότητα μπορεί η δική σας αντίδραση να είναι υστερική.

4. Ο μπαμπάς προτείνει να πάτε όλοι μαζί έξω, όταν εσείς αναρωτιέστε: «πότε θα κοιμηθούν τα παιδιά;», «θα περάσουμε καλά;», «πού θα πάμε να έχει το κατάλληλο περιβάλλον» και άλλες σκέψεις, που απλά καταστρέφουν κάποιες επιπλέον ώρες, που μπορείτε να περάσετε χαλαρά με τα παιδιά.

5. Ο μπαμπάς είναι αυτός που επιστρέφει από τη δουλειά του και ξεκινάει παιχνίδια με τα παιδιά, την ώρα που θα έπρεπε να είναι στα κρεβάτια τους. Παράλληλα, μπορεί να τους φέρνει στο σπίτι εκείνη την ώρα, γλυκά καραμέλες ή σοκολάτες και εσείς να γίνεστε έξαλλη.

Χαλαρώστε! Μην κατηγορείτε τον μπαμπά. Εσείς κάντε αυτό, που νομίζετε σωστό, αλλά μην του αφαιρείτε το δικαιωμα να κάνει κι αυτός το δικό του!