Μην αμελείτε την υγιεινή σας στις διακοπές

Do feminine hygiene products actually lead to a higher risk of ...

Το καλοκαίρι μπορεί να έχει ταυτιστεί με τη χαλαρότητα και την ανεμελιά, όμως για εμάς τις γυναίκες τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, όταν πρόκειται για την προσωπική μας υγιεινή.

Γιατί; Επειδή είμαστε πολύ πιο επιρρεπείς σε διάφορες γυναικολογικές λοιμώξεις, που μπορεί να μας ταλαιπωρήσουν στις διακοπές μας.

Οι γυναικολόγοι συνιστούν σχολαστική καθαριότητα της ευαίσθητης περιοχής με προϊόντα, που έχουν ουδέτερο PH, αλλά, σε καμμια περιπτωση, με αντισηπτικά ή αντιμυκητισιακά προϊόντα, που όταν δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιηθούν, προκαλούν, παρά αποτρέπουν, το πρόβλημα.

Στην παραλία πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικές, αλλάζοντας ταμπόν ή σερβιέτα κατά τις δύσκολες ημέρες, αντικαθιστώντας το μαγιό μας με ένα στεγνό, αλλά και αποφεύγοντας να ερχόμαστε σε άμεση επαφή με την άμμο.

Θα ήταν επίσης παράλειψη να μην υπεθυμίσουμε ότι οι γυναικολόγοι στέκονται ιδιαίτερα σκεπτικοί στο σεξ μέσα στο νερό ή στην παραλία, και συνιστούν να μην το προτιμάμε. Τέτοιες συνήθειες ευνοούν την ανάπτυξη μυκητιάσεων και καλό θα ήταν να αποφεύγονται.

Είναι αυτονόητο ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε πετσέτες άλλου, ουτε να βάζουμε μαγιό που μόλις έχουμε αγοράσει, προτού το πλύνουμε!

Επίσης, για την πρόληψη ουρολοιμώξεων, είναι απαραίτητη η σωστή ενυδάτωση του οργανισμού, καθώς η κατανάλωση υγρών βοηθούν στην προστασία της ουροδόχου κύστης, αποβάλλοντας τα μικρόβια.

Αν κατά τη διάρκεια των διακοπών σας, νιώσετε έντονη φαγούρα στην περιοχή των γεννητικών οργάνων ή παρατηρήσετε ερυθρότητα, καλέστε τον γιατρό σας για μία πρώτη εκτίμηση και αρχική αντιμετώπιση μέχρι να είστε σε θέση να υποβληθείτε σε κάποιες εργαστηριακές εξετάσεις.