Προσοχή στο πράσινο τσάι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Green Tea While Pregnant: Is It Safe?

Θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί ότι η κατανάλωση πράσινου τσαγιού σε μεγάλες ποσότητες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί τελικά να επηρεάσει αρνητικά την ανάπτυξη του εμβρύου;

Κι όμως. Μια πρόσφα μελέτη διαπίστωσε ότι οι χημικές ουσίες που απαντώνται στη φύση είναι πιθανόν να επηρεάσουν την ικανότητα του οργανισμού μίας εγκυόυ να χρησιμοποιεί το φυλικό οξύ προς όφελος της ανάπτυξης του εμβρύου της!

Αυτές οι χημικές ουσίες παράγονται από το πράσινο τσάι, παρά το γεγονός ότι το τσάι είναι γνωστό για τα οφέλη στην υγεία και περιέχει ασύγκριτα λιγότερη καφεϊνη από τον καφέ αλλά και από την ποικιλία του μαύρου τσαγιού.

Σίγουρα λοιπόν πολλές εγκυμονούσες επιλέγουν το τσάι για να αντικαταστήσουν την έλλειψή τους σε καφεϊνη, αλλά να που χρειάζεται και εδώ προσοχή για να μην βρεθούν αντιμέτωπες με άλλα προβλήματα.

Λόγω της σημασίας του φυλλικού οξέος κατά την εγκυμοσύνη, οι ερευνητές συνιστούν στις έγκυες μητέρες να μειώσουν την κατανάλωση του πράσινου τσαγιού

Εδώ πρέπει να τονιστεί ότι υπάρχουν κι άλλες γεύσεις τσαγιού που δεν είναι τελικά τόσο αθώα όσο θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι, καθώς οι επικίνδυνες χημικές ενώσεις μπορεί να προκαλούνται και από αυτά.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το τσάι βατόμουρο θεωρείται ότι προκαλεί πρόωρο τοκετό αμ καταναλώνεται σε ποσότητες στους μεγάλους μήνες της εγκυμοσύνης!

Επίσης, ύποπτα θωρούνται τα βότανα όπως το χαμομήλι, το λεμονόχορτο, το γλυκάνισο…

Γι’ αυτό να είστε πάντα σκεπτικές σε ότιδήποτε σας προτείνετε και πάντα να έχετε στο νου σας ότι «παν μέτρον άριστον».