Κακοσμία του στόματος σε μωρά και παιδιά

Images of Baby Funny Face Reaction HD Pictures | Cute baby ...

Μυρίζει το στοματάκι του μωρού ή του παιδιού σας; Τις περισσότερες φορές η δυσοσμία στο στόμα των μωρών, οφείλεται κυρίως στο ότι τρέφονται αποκλειστικά με γάλα, βιομηχανοποιημένο ή μητρικό.

Στα μεγαλύτερα παιδιά πάντως, η αιτία της δυσοσμίας του στόματος έχει να κάνει μα το τον τρόπο που αναπνέει το παιδί!

Δηλαδή όταν το παιδί αναπνέει από το στόμα, η στοματική κοιλότητα ξηραίνεται, επιτρέποντας την ανάπτυξη βακτηριδίων που προκαλούν αυτή τη  δυσάρεστη μυρωδιά.

Επομένως, η λύση στη δυσοσμία του στόματος του παιδιού σας, θα μπορούσε να είναι μία επίσκεψη στον ωτορινολαρυγγολόγο, για να διαπιστωθεί τυχόν ύπαρξη αιτιών για την αδυναμία του παιδιού να αναπνεύσει κανονικά από την μύτη του.

Λόγοι που μπορεί να εμποδίζουν το παιδί να αναπνεύσει σωστά είναι μία ρινική συμφόρηση, μία αλλεργική ρινίτιδα ή αλλεργικό άσθμα, αλλά και οι διογκωμένοι αδένες που εμποδίζουν τις ρινικές οδούς, όπως κρεατάκια στην μύτη ή αμυγδαλές στο λάρυγγα.

Δυσοσμία λόγω ξηρότητας μπορεί να προκαλέσει και το πιπίλισμα του δαχτύλου του παιδιού, γιατί κι έτσι προκαλείται ξηρότητα στην στοματική κοιλότητα.

Στα μεγαλύτερα παιδιά, τυχόν κακοσμία του στόματος μπορεί να είναι ένδειξη τερηδόνας ή κάποιου άλλου προβλήματος με την οδοντοφυία του παιδιού. Γι’ αυτό καλό θα ήταν να επισκεφτείτε ένα οδοντίατρο.

Τέλος, αν η κακοσμία της αναπνοής είναι παροδική κι όχι μόνιμη τότε το πιθανότερο είναι ότι ευθύνεται η κατανάλωση τροφών με ιδιαίτερη οσμή.