Τι μπορεί να φταίει, όταν ένα παιδί δεν αναπτύσσεται σωστά

What Happens at a Well-Child Visit? - Fall Hill Pediatrics

Διαταραχές στην ανάπτυξη ενός παιδιού μπορεί να παρατηρηθούν, όταν υπάρχουν ενδοκρινικές ασθένειες (αφορούν τις ορμόνες που παράγει ο οργανισμός), όταν συντρέχουν λόγοι παραμέλησης του παιδιού, όπως ανεπαρκής σίτιση ή κακοποίηση, αλλά και εξαιτίας ενός πολύ σπάνιου συνδρόμου που λέγεται «Σύνδρομο Turner».

Σε περίπτωση που κρίνετε ότι η ανάπτυξη του παιδιού σας δεν είναι αυτή που θα έπρεπε να έχει, τότε θα πρέπει να μιλήσετε με τον παιδίατρό σας, για να σας συστήσει συγκεκριμένη σειρά εξετάσεων.

Η έλλειψη αυξητικής ορμόνης είναι μία διαταραχή, που επηρεάζει την ανάπτυξη των παιδιών, όπως και ο υποθυρεοειδισμός είναι μία κατάσταση, κατά την οποία ο θυρεοειδής αδένας δεν παράγει αρκετή ορμόνη του θυρεοειδούς, που είναι απαραίτητη για τη φυσιολογική ανάπτυξη των οστών.

Το «σύνδρομο Turner» συμβαίνει στα κορίτσια και έχει να κάνει με μία ανωμαλία σχετικά με το χρωμόσωμα Χ. Τα κορίτσια που πάσχουν από το «σύνδρομο Τurner» αντιμετωπίζουν προβλήματα σεξουαλικής ανάπτυξης, λόγω της ελλιπούς ωρίμανσης των ωοθηκών.