Τρόποι να «δροσίσετε» το μωράκι σας
Τα νεογέννητα δεν μπορούν να πηγαίνουν στην θάλασσα εξαιτίας του ήλιου και του χαμηλού ανασοποιητικού τους συστήματος, επομένως τις πολύ ζεστές ημέρες του καλοκαιριού, οι γονείς προτιμούν να τα αφήνουν μέσα σε κλιματιζόμενους χώρους (σ.σ οι παιδίατροι συνιστούν το αιρ κοντίσιον να είναι ρυθμισμένος στους 24 με 26 βαθμούς).

Ωστόσο, το μωρό σας βαριέται και καλό θα είναι να περιορίσετε μεν τις μετακινήσεις σας, αλλά να μην φτάσετε στο άλλο άκρο. Υπάρχουν τρόποι να το κάνετε να νιώσει λίγο πιο ευχάριστα.

Οι φουσκωτές πισινούλες που κυκλοφορούν στο εμπόριο είναι μία πολύ καλή λύση για να δροσίσετε το μωράκι σας και να το κάνετε να αισθανθεί δροσερό.

Ιδιαίτερα ανα έχετε ένα σπίτι που διαθέτει σκιερή βεραντούλα, θα είναι το ιδανικό μέρος για να πλατσουρίσει το μωρό σας, και να μην εκτεθεί στις ακτίνες του ήλιου, κάτι απαγερευτικό για τους πρώτους έξι μήνες της ζωής του.

Τις ημέρες με πολύ ζέστη δεν μπορείτε να μεταφέρετε το νεογέννητό σας στον κλασικό μάρσιππο γιατί το υλικό από το οποίο έχει φτιαχτεί ζεσταίνει κι εσάς και το μωράκι σας. Προτιμήστε τους υφασμάτινους μάρσιππους που αφήνει το δερματάκι του μωρού να αναπνέει, ή απλά την αγκαλίτσα σας για τις μικρές σας μετακινήσεις.

Επίσης σε ότι αφορά το κάθισμα στο καρότσι ή στο καθισματάκι του αυτοκινήσου, ίσως θα πρέπει να αναζητήσετε κάποιες λύσεις για να μην ζεσταίνεται πολύ το μωρό. Όπως ένα ειδικό υπόστρωμα, ή απλά ένα απαλό σεντονάκι.

Ρωτήστε επίσης το κατάστημα βρεφικών ειδών, αν έχει ανεμιστηράκια για το καρότσι! Στο εξωτερικό κα΄νουν θραύση, και μπορείτε να τα βρείτε στο internet αν κάνετε μία αναζήτηση με τις λέξεις «stroller fan», αλλά δεν είμαστε σίγουροι ότι κυκλοφορούν και στην Ελλάδα.

Φυσικά προτιμήστε να βγείτε βόλτα αργά το απόγευμα, χωρίς να έχετε τον ήλιο πάνω από το κεφάλι σας, ή αν το αντέχετε πολύ νωρίς το πρωί.

Τέλος μην ξεχνάτε να ενυδατάνωτε το μωρό σας όσο χρειάζεται, και φυσικά να ανταποκρίνεστε στο κλάμα του μήπως και θέλει κάτι να σας πει.