Μη φοβάστε τη "φυσική" ζάχαρη!


Η ζάχαρη που υπάρχει φυσικά στα φρούτα, στα λαχανικά ή στα γαλακτοκομικά προϊόντα δεν πρέπει να ανησυχεί τους γονείς τόσο για τη δική τους διατροφή όσο και για των παιδιών τους.

Αυτό που οφείλουμε να τσεκάρουμε είναι τις ετικέτες των τροφίμων για τα πρόσθετα σάκχαρα και να προτιμάμε πάντα ότι είναι σε φυσική μορφή, π.χ χυμούς χωρίς προσθήκη ζάχαρης.

Τα φρούτα και τα λαχανικά περιέχουν θρεπτικά συστατικά που είναι πολύτιμα για τον οργανισμό σας σε αντίθεση με τα γλυκά ή άλλα προϊόντα που μπορεί να είναι γεμάτα ζάχαρη και να μην μας προσθέτουν τίποτε άλλο.

Όπως πρόσφατα ενημερώσαμε σε σχετικό άρθρο τους αναγνώστες του mother.gr τα σάκχαρα κρύβονται και στα δημητριακά που κατά πολλούς θεωρούνται αθώα, αλλά χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην κατανάλωσή τους.

Με την ίδια οπτική θα πρέπει να προσέχουμε και τα γιαούρτια, τους χυμούς, τα smoothies του εμπορίου, και διάφορα άλλα επιδόρπια που μας πασάρονται ως θρεπτικά και όχι επιβαρυντικά για την υγεία του μικρού μας, ενώ στην πραγματικότητα μπορεί να είναι «βόμβες» θερμίδων και μάλιστα κακών.

Αυτό που γενικά συνιστάται από τους ειδικούς είναι να επιλέγουμε τροφές υψηλές σε φυτικές ίνες και χαμηλές σε λιπαρά και ζάχαρη.