Βοήθεια! Το μικρό μου σκίζει τα βιβλία του!


Στα μικρά παιδιά, ειδικά σε αυτά που είναι περίπου 1,5 – 2 ετών αρέσει πολύ να… σκίζουν τα βιβλία τους!

Οσο ελκυστικά κι αν είναι τα βιβλία που αγοράζουν οι μαμάδες στα παιδάκια τους, τόσο περισσότερο αυτά θέλουν να τα καταστρέψουν!

Στα μικρά παιδάκια η αφήγηση ιστοριών είναι σαφώς προτιμότερη από το να τα αφήσουμε να περιεργαστούν μόνα τους ένα βιβλίο που πήραν για δώρο.

Εχετε πάντα στο νου σας να είστε κοντά όταν το μικρό σας, πάρει στα χεράκια του το βιβλίο.

Τα μωρά θέλουν να δουν τα χρώματα και να γυρίσουν τις σελίδες, αλλά επειδή δεν έχουν ακόμα μάθει να κοντρολάρουν τις κινήσεις τους, καλό θα ήταν να μην τα αφήσετε να «μάθουν» τρόπους πάνω στο ωραίο καινούριο εικονογραφημένο βιβλίο τους.

Η αλήθεια είναι ότι τα παιδιά δεν σκοπεύουν να σκίσουν τις σελίδες ενός βιβλίου, αλλά αν αυτό συμβεί τυχαία, την ώρα που το περιεργάζονται, ενθουασιάζονται τόσο που ξεκινούν για να ολοκληρώσουν την καταστροφή!

Το βλέπουν σαν παιχνίδι! Εσείς νουθετήστε τα!

Αν όμως παρατηρήσετε ότι το παιδί σας «σκίζει» τα βιβλία του ως πράξη θυμού, τότε ίσως θα πρέπει να το πλησιάσετε, για να εκμαιεύσετε τους λόγους της οργής του.

Συνήθως, αν του μιλήσετε και εξηγήσετε ότι αυτό που κάνει δεν είναι καλό, βοηθάει, αλλά, αν δείτε ότι δεν τα καταφέρνετε, ζητήστε την άποψη ενός ειδικού.