Ανακουφίστε το νεογέννητό σας από τον πόνοΠως μπορούμε να ανακουφίσουμε το νεογέννητό μας από μία έντονη ενόχληση, π.χ ένα εμβόλιο, ή ένας κοιλιακός πόνος, ή οτιδήποτε το κάνει να νιώθει άβολα;

Ευτυχώς, πέρα από τα φάρμακα, υπάρχουν τρόποι να το κάνουμε να νιώσει μεγαλύτερη ασφάλεια και σταδιακά να ξεχαστεί.

Το πιπίλισμα!
Από μία πιπίλα μέχρι το μπιμπερόν ή το στήθος σας, είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσατε να δώσετε σε ένα μωρό που δείχνει ότι τα έχει ανάγκη, ιδιαίτερα μετά από μία στρεσσογόνο διαδικασία γι’ αυτό, όπως ένα εμβόλιο, μία λήψη αίματος ή μία δύσκολη εξέταση.

Επαφή! Η επαφή δέρμα με δέρμα με το μωρό σας είναι ότι καλύτερο μπορείτε να του προσφέρετε για να το καθησυχάστε.

Βόλτα! Αν το μωρό σας δείχνει να έχει μία πολύ έντονη ενοχλήση, έχετε δοκιμάσει τα πάντα και δεν γίνεται τίποτα, πηγαίντε το βόλτα, με το καρότσι ή με το αυτοκίνητο. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα καταφέρει να ηρεμήσει και να αποκοιμηθεί.

Μουσική! Δοκιμάστε να του τραγουδήσετε ή να του σφυρίξετε έναν χαρούμενο σκοπό. Βάλτε του ένα cd ή ένα κουρδιστό παιχνίδι που παράγει ήχο.

Σε δύσκολες περιπτώσεις να ζητάτε πάντα την άποψη του παιδιάτρου σας, και αυτός θα κρίνει αν αρκεί να κάνετε υπομονή και να το ηρεμήσετε ή πρέπει να χορηγήσει κάποιο παυσίπονο για να καλμάρει ο πόνος.