Τι σημαίνουν οι κηλίδες αίματος στην εγκυμοσύνη;Αν, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας, παρατηρήσετε αιμορραγία ή έστω κάποιες σταγόνες αίματος, μην καθυστερήσετε να ενημερώσετε τον γιατρό σας, ακόμα και αν τα συμπτώματα αυτά έχουν σταματήσει.

Η αιμορραγία ή κάποιες σταγόνες αίματος μπορεί να είναι ένδειξη μιας σοβαρής επιλοκής και γενικά συνιστούν μία κατάσταση, που πρέπει να εκτιμηθεί από τον γιατρό σας.

Οι σταγόνες αίματος μπορεί να μοιάζουν με αυτές, που ίσως εχετε στο ξεκίνημα ή στο τέλος της περιόδου σας, ενώ η αιμορραγία είναι η σταθερή ροή αίματος.

Τι ακριβώς συμβαίνει θα σας το πει ο γιατρός που σας παρακολουθεί, αφού σας υποβάλλει σε ορισμενους απεικονιστικούς ελέγχους, όπως ένα υπερηχογράφημα ή μία κλινική εξέταση και ίσως και αιματολογικά τσεκ.

Για να μην είστε ανήσυχη, πρέπει να έχετε στο μυαλό σας ότι αίμα μπορεί να εμφανιστεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μετά το σεξ ή επετα από κάποια ενδοκολπική εξέταση! Επίσης πιθανή κολπική λοίμωξη ή ένας ερεθισμός του τραχήλου, είναι δυνατόν να προκαλέσει αιμορραγία ή κάποιες κηλίδες αίματος.
Είναι μάλιστα πιθανόν στην αρχή της εγκυμοσύνης να παρατηρήσετε αίμα, που μάλιστα κάποιες γυναίκες το εκλαμβάνουν ως περίοδο και δεν υποπτεύονται ότι κυοφορούν!

Εφόσον οι κηλίδες, που έχετε παρατηρήσει, συνοδεύονται και από έντονο κοιλιακό άλγος, τότε μπορεί να προμηνύουν αποβολή ή έκτοπη κύηση! Σε πιο προχωρημενη κύηση, το αίμα μπορεί να είναι σημάδι αποκόλλησης πλακούντα ή ακόμα και πρώορο τοκετό.