Ο λόξιγκας στα έμβρυα και στα βρέφη



Ο λόξιγκας στα έμβρυα γίνεται αισθητός από ένα σημαντικό αριθμό εγκύων γυναικών, που τον αντιλαμβάνονται σαν ρυθμικές κλοτσιές του εμβρύου στην κοιλιά τους, ενώ στην πραγματικότητα είναι ο λόξιγκας του εμβρύου που προκαλεί τις «ενοχλήσεις» στην περιοχή!

Αρκετές φορές παρατηρείται καθαρά και κατά τη διάρκεια ενός υπερηχογραφήματος.

Το έμβρυο ξεκινάει να έχει λόξιγκας από τα τέλη του πρώτου και τις αρχές του δεύτερου τριμήνου της εγκυμοσύνης σας και μάλιστα ίσως τις πρώτες φορές να μην είστε σε θέση να τις νιώσετε ή μπορεί να τις μπερδεύτεται με «κίνηση» του εμβρύου.

Όμως καθώς οι μήνες κυλούν θα αντιληφθείτε καθαρά ποια είναι η διαφορά μεταξύ των κινήσεων που κάνει το έμβρυο και του λόξιγκας που μπορεί να έχει.

Κάποιες γυναίκες παρατηρούν επεισόδια λόξιγκας σαν μια σειρά από ρυθμικές κινήσεις αρκετές φορές μεσα στην ημέρα, ενώ άλλες σημειώνουν ότι το αντιλαμβάνονται μόνο μια φορά ή ακόμα σπανιότερα.

Μάλιστα το λόξυγγας είναι πολύ συχνός και στα νεογέννητα, και γι’ αυτό μην εκπλαγείτε αν το νεογέννητό σας έχει συχνά λόξιγκας και ειδικά μετά το φαγητό του.

Οι γονείς θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο λόξιγκας είναι ένα απολύτως φυσιολογικό φαινόμενο που δεν έχει επιπτώσεις στο βρέφος.