Υπάρχουν τρόποι να έχετε περισσότερο γάλα! Προσπαθήστε


Είστε αποφασισμένες να θηλάσετε αλλά νομίζετε ότι δεν έχετε γάλα; Ε εντάξει, μην είστε υπερβολικές και το βασικότερο… μην το βάζετε κάτω! Ο θηλασμός είναι μία διαδικασία που χρειάζεται επιμονή και υπομονή και –δόξα τω θεώ- υπάρχουν τρόποι για να αυξήσετε το γάλα σας για χάρη του μικρού σας.


Χαλαρώστε
Προσπαθήστε να μη σκέφτεστε τίποτα άλλο εκτός από το μωρό σας και πώς να το φροντίσετε! Αφήστε κατά μέρος όλες τις εκκρεμμότητες και επικεντρωθείτε στο μωρό σας, παίρνοντας όλες τις ευκαιρίες που σας δίνονται για ξεκούραση! Αν είναι δυνατόν δαπανήστε μία μέρα στο κρεβάτι αγκαλιά με το μικρό σας, χωρίς να έχετε τίποτε άλλο στο μυαλό σας!

Συμπληρώματα
Στα φαρμακεία κυκλοφορούν κάποια συμπληρώματα που βοηθάνε στην παραγωγή γάλακτος, ωστόσο οι γιατροί είναι επιφυλακτικοί με αυτά, γιατί φαίνεται να επηρεάζουν τη γεύση του γάλακτος, με αποτέλεσμα το μωρό να μην θέλει να πιει και έτσι η παραγωγή γάλακτος από την μητέρα να φθίνει. Ωστόσο, αν πιστεύετε ότι έχετε ανάγκη, μιλήστε το με το γιατρό σας και αναζητήστε τα στα φαρμακεία.

Μαγιά μπύρας, λιναρόσπορος, βρώμη
Είναι τρία συστατικά που θεωρείται ότι βοηθάνε τα μαλα την μητέρα κατά τηα διάρκεια του θηλασμού. Μπορείτε να φτιάξετε κουλουράκια χρησιμοποιώντας και τα τρία αυτά συστατικά και να τα έχετε για να τσιμπάτε όταν πεινάτε. Η βρώμη βεχει σίδηρο, η μαγιά μπίρας διεγείρει την παραγωγή γάλακτος, ενώ ο λιναρόσπορος περιέχει ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, που μπορεί να περάσει στο μωρό για την ανάπτυξη του εγκεφάλου.

Θηλάστε σε κάθε ευκαιρία
Ο θηλασμός εξαρτάται πολύ από την προσφορά και τη ζήτηση! Όσο περισσότερο θηλάζετε, τοσο περισσότερο γαλα θα έχετε. Αν πιστεύετε ότι αυτό είναι δύσκολο, γιατί θέλετε το μωρό σας να μην παρακλίνει τους προγράμματος στο φαγητό του,, τότε καταφύγετε στη λύση του θήλαστρου. Μόλις ολοκληρώσετε το φαγητό του μωρού σας, βγάλτε και με το θήλαστρο ύστερα από λίγη ώρα, ο οργανισμός σας θα πιστέψει ότι το μωρό χρειάζεται παραπάνω και θα παράξει περισσότερο.

Πιείτε νερό
Με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο ποσοσστο του ανθρώπινου οργανισμού είναι το νερό, γίνεται αντιληπτό το πόσο σημαντικό είναι να αναπληρώνετε τα υγρά που χανετε. Εσείς πιείτε νερό σε κάθε ευκαιρία και κυρίως μετά από κάθε ηλασμός..