Ο τρόπος που τα ανατρέφετε μπορεί να τα κάνει παχύσαρκα


Η θετική παρεμβατική συμπεριφορά των γονιών στην ανατροφή των παιδιών τους, μπορεί να αποτρέψει την πιθανότητα να γίνουν παχύσαρκα καθώς μεγαλώνουν!

Τα παιδιά που είναι παχύσαρκα έχουν πέντε φορές μεγαλύτερες πιθανότητες από τα υπόλοιπα παιδιά να αντιμετωπίσουν προβλήματα με το βάρος τους κατά τη διάρκεια της ενήλικης ζωης τους, γεγονός που θα τα φέρει αντιμέτωπα με μία σειρά από ιατρικά και κοινωνικά προβλήματα.

Μία νέα έρευνα που διενεργήθηκε από τον Λόρι Μίλερ Μπρότμαν, καθηγητή παιδικής και εφηβικής ψυχιατρικής υγείας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, διερεύνησε το κατά πόσον η πρώιμη παρέμβαση της οικογένειας σε παιδιά με προβληματική συμπεριφορά σε, είχε ως αποτέλεσμα χαμηλότερα ποσοστά παχυσαρκίας.

Στη μελέτη συμμετείχαν 186 παιδιά από χαμηλού εισοδήματος, οι οικογένειες των μειονοτήτων σε υψηλό κίνδυνο για παχυσαρκία, που χωρίστηκαν τυχαία, όταν τα παιδιά ήταν περίπου τεσσάρων ετών. Τα μισά ανατράφηκαν με την παρέμβαση της οικογένειάς τους στη συμπεριφορά τους, ενώ τα υπόλοιπα εντάχθηκαν σε μία «ομάδα ελεγχου»

«Τα παιδιά που εισέρχονται σχολείο με προβλήματα συμπεριφοράς διατρέχουν πολύ υψηλό κίνδυνο για πρόωρη εγκατάλειψη του σχολείου, αντικοινωνική συμπεριφορά, παραβατικότητα, παχυσαρκία και άλλα προβλήματα τόσο κοινωνικά όσο και υγείας», δήλωσε ο καθητηγής Μπρότμαν.

Η έρευνα έδειξε ότι α παιδιά που ειχαν την παρέμβασης της οικογένειάς τους είχαν σημαντικά χαμηλότερα ποσοστά παχυσαρκίας σε σύγκριση με τα παιδιά που είχαν ενταχθεί στην «στην ομάδα ελέγχου».

Περισσότερα από τα μισά παιδιά με προβλήματα συμπεριφοράς εμφάνιζαν και παχυσαρκία, καθώς ήταν και αυτά που δεν είχαν τη σωστή γονική παρακολούθηση.