Ζάχαρη: γλυκιά αλλά τοξική!



H ζάχαρη μας γλυκαίνει, αλλά στην πραγματικότητα μας δηλητηριάζει! Οι ερευνητές αναφέρουν ότι η αλόγιστη κατανάλωσή της είναι τόσο επιβλαβή για τον οργανισμό όσο το αλκόολ, η καφεϊνη και το αλάτι.

Συγκεκριμένα οι ερευνητές Ρόμπερτ Λαστιγκ, Λόρα Σμιντ και Κλερ Μπρίντις, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η «η ζάχαρη είναι τοξική».

Και δεν αναφέρθηκαν μόνο στη ζάχαρη αλλά σε όλες τις γλυκαντικές ουσίες, καθώς προκαλούν από αυξημένη αρτηριακή πίεση, χοληστερίνη, παχυσαρκία, καρδιακές παθήσεις, διαβήτη, προβλήματα στα δόντια εώς και πτώση συκωτιού!

Γι’ αυτό και θα πρέπει να μην συνηθίζουμε τα παιδιά μας σε υπερβολικές λήψεις ζάχαρης, δηλαδή γλυκών, ώστε να μην εθιστούν σε αυτή στην ενήλικη ζωή τους.

Οι περιορισμοί που θέτουμε πρέπει να συμπεριλαμβάνουν και την… κρυμμένη ζάχαρη, πχ σε χυμούς, φρούτα, ή άλλα ροφήματα, και φυσικά να θέτουμε στα παιδιά μας τις ενστάσεις μας για το τι καταναλώνουν μακριά από το σπίτι.

Ακόμα και η φρουκτόζη ενοχοποιείται για τοξικότητα στο συκώτι και προκληση χρόνιων ασθενειών.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες ο πλυθησμός είναι πάνω από τα 2/3 παχύσαρκοι, και ασθένειες όπως η παχυσαρκία, οι καρδιακές παθήσεις και ο διαβήτης αυξάνονται συνεχώς.

Ο Δρ Σμίντ δηλώνει ότι: «Πρέπει σύντομαι να ληφθούν μέτρα, τα οποία στόχος μας είναι να αυξήσουν σταδιακά τις επιλογές των πολιτών να μην καταναλώνουν τόση ζάχαρη, αφού αντιληφθούν πόσο κακό κάνει στον οργανισμό τους».