Καμπούριασμα...ο αθόρυβος εχθρός των Πανελλαδικών
Το διάβασμα δεν σταματά ποτέ για τους μαθητές και ειδικά για τα παιδιά του λυκείου,όπου οι ώρες που περνούν πάνω από ένα βιβλίο πολλαπλασιάζονται όσο πλησιάζουν τις πανελλαδικές. Συνήθως όταν μιλάμε για Πανελλαδικές την συζήτηση μονοπωλεί η πίεση και ο ψυχολογικός φόρτος που βιώνουν τα παιδιά. Εξάλλου πρόκειται μια περίοδο με πολύ άγχος και αβεβαιότητα. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε την κακή στάση του σώματος που αναπτύσσεται από το πολύωρο διάβασμα και πόσο πολύ καταλήγει να επηρεάζει τους μαθητές.

Γιατί έχει σημασία η στάση του σώματος;
Κακή στάση του σώματος ίσον καμπούρα, το πρόβλημα όμως δεν είναι αισθητικό. Η κακή στάση του σώματος, μας επηρεάζει πολύ περισσότερο απ’όσο νομίζουμε και σε πολύ περισσότερα επίπεδα απ’ ότι αναγνωρίζουμε
Κακή στάση σώματος και συγκέντρωση
Kαλύτερη στάση σώματος = Περισσότερη συγκέντρωση.

Μια καλή στάση σώματος ισοδυναμεί με μια ευθυγραμμισμένη σπονδυλική στήλη που επιτρέπει την καλή κυκλοφορία του αίματος, βελτιώνοντας την γνωστική λειτουργία. Δηλαδή σαν να λέμε, ίσια πλάτη, καθαρό μυαλό. Αντίθετα, καμπουριάζοντας όχι μόνο επιβαρύνονται οι μύες, αλλά δημιουργείται μια γενικότερη δυσφορία που εν τέλει οδηγεί σε δυσκολία συγκέντρωσης.
Κακή στάση σώματος και αναπνοή
Η κακή στάση σώματος ασκεί έξτρα πίεση στους πνεύμονες, το στομάχι και άλλα βασικά όργανα και επηρεάζει σημαντικά τον τρόπο που αναπνέουμε. Η αναπνοή, η πέψη και άλλες λειτουργίες επηρεάζονται από την στάση του σώματος μας. Καμπουριάζοντας, η κυκλοφορία του αίματος δυσχεραίνεται και το σώμα καταβάλει περισσότερη ενέργεια για να τροφοδοτήσει τα ζωτικά μας όργανα σύμφωνα με δημοσιευμένη έρευνα του 2017 στο Journal of Applied Physiology. Επομένως η νύστα, η κούραση, η δυσκολία συγκέντρωσης συχνά προκύπτουν ακριβώς από το γεγονός ότι ο εγκέφαλος μας δεν οξυγονώνεται αρκετά. Διατηρώντας μια καλή στάση σώματος, επιτρέπουμε στο σώμα μας να αναπνέει κανονικά, παρέχοντας το απαιτούμενο οξυγόνο στον εγκέφαλο, διατηρώντας ως εκ τούτου έτσι την απαιτούμενη διαύγεια για αποδοτικό διάβασμα.


Κακή στάση σώματος και στρες
Μπορεί το καμπούριασμα να μας στρεσάρει; Και όμως μπορεί. Καμπουριάζοντας ενεργοποιούμε το σύστημα απόκρισης του σώματος μας στο στρες, το οποίο σημαίνει αυξημένα επίπεδα κορτιζόλης, και ένα αίσθημα άγχους. Μια τόσο απλή κίνηση όσο το ίσιωμα της πλάτης, έχει συνδεθεί με αυξημένα ποσοστά αισιοδοξίας και αυτοπεποίθησης. Όντας σε μια ήδη στρεσογόνα περίοδο, είναι σημαντικό να κάνουμε τα μικρά βήματα που χρειάζονται για να περιορίζουμε το πρόσθετο άγχος που δημιουργούμε άθελα μας.
Μακροχρόνια προβλήματα
Τα προβλήματα με το παρατεταμένο καμπούριασμα δεν τελειώνουν μόλις σηκωθούμε από το γραφείο μας. Το συνεχές καμπούριασμα, δημιουργεί σκολίωση, κακή στάση του κεφαλιού, αποδυναμωμένους μύες. Σε βάθος χρόνου αυτό σημαίνει, χρόνιοι πόνοι σε ώμους, αυχένα, πλάτη και μέση που διαρκώς χειροτερεύουν, περιορισμένη κινητικότητα, επιρρέπεια σε πονοκεφάλους και ημικρανίες.

Οι επιπτώσεις της παρατεταμένης κακής στάσης σώματος:

• Πόνος στον αυχένα - αυχενικό σύνδρομο
• Κεφαλαλγία
• Κυφωτικός τρόπος περπατήματος
• Πόνος στην οσφυϊκή περιοχή - ισχιαλγία
• Συστολή των θωρακικών μυών.

"Ίσια η πλάτη" είναι πολλά περισσότερα από μια παραίνεση των μαμάδων, είναι μια πολύ απλή κίνηση που μπορεί να κάνει άμεση διαφορά σε πολλά επίπεδα στην ζωή μας και να μας παρέχει ένα υψηλό επίπεδο ευεξίας.

Για να διατηρήσουμε τη σωστή στάση του σώματος, είναι σημαντικό να ελέγχουμε κατά διαστήματα τον εαυτό μας για το πώς στεκόμαστε ή καθόμαστε. Αρχικά, αυτό μπορεί να μας ταλαιπωρήσει για λίγο, αλλά με τον καιρό όλο και θα μας φαίνεται πιο εύκολο, αφού οι μύες μας θα προσαρμοστούν στη νέα στάση και το σώμα μας θα στέκεται ή θα κάθεται σωστά από μόνο του λόγω συνήθειας. Σε αυτή μας την προσπάθεια μπορεί αναμφίβολα να μας βοηθήσει ο ιμάντας πλάτης.

Η συστηματική, υπεύθυνη και καθημερινή χρήση του, κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε δραστηριότητας και αν κάνουμε, μας προσφέρει πολλαπλά οφέλη τόσο στην ανακούφιση από το αυχενικό όσο και στην υιοθέτηση της σωστής στάσης σώματος.

Εργονομικά σχεδιασμένος καινοτόμος επίδεσμος με μοντέρνα αισθητική και κατασκευασμένος από ελαστικά οικολογικά νήματα υψηλών προδιαγραφών για απόλυτη άνεση και τέλεια εφαρμογή, αποτελεί ολιστική λύση αυτοφροντίδας απέναντι στο επιβλαβές τεχνολογικό περιβάλλον.

Ο ιμάντας πλάτης Christou1910 για τη σωστή στάση του σώματος, για ενήλικες και εφήβους, ευθυγραμμίζει με ήπιο τρόπο την σπονδυλική μας στήλη, μας υπενθυμίζει να στεκόμαστε σωστά και αποφορτίζει τον αυχένα μας από την πίεση που νιώθει είτε λόγω συσσωρευμένου στρες είτε από καταπόνηση λόγω κακής στάσης του σώματος. Φοριέται εύκολα χωρίς να δυσκολεύει τις κινήσεις του σώματος και ξεκουράζει πλάτη και αυχένα, ειδικά σε εκείνους που κάνουν καθιστική ζωή ή ασχολούνται πολλές ώρες μπροστά σε μια οθόνη. Αρκεί μόνο 1 ώρα κάθε μέρα με τον ιμάντα πλάτης Christou1910 να μας συντροφεύει σε κάθε μας κίνηση για να νιώσουμε αισθητή διαφορά τόσο στη στάση του σώματός μας όσο και στην ανεβασμένη ψυχολογία μας!


Τι είπαν για τον ιμάντα
Βρείτε τον ιμάντα πλάτης για τη σωστή στάση σώματος σε μεγάλα ψηφιακά φαρμακεία (ofarmakpoiosmou, pharm24) και σε μεγάλα τοπικά φαρμακεία, σε καταστήματα: Α/Β [τμήμα παραφαρμακευτικών], σε επιλεγμένα καταστήματα: Σκλαβενίτης[τμήμα καλλυντικών], My Market και Hondos Center.

Για περισσότερες λεπτομέρειες πατήστε τον ακόλουθο σύνδεσμο ΕΔΩ, στη συνέχεια επιλέξτε την τοποθεσία σας και το προϊόν της προτίμησης σας και θα σας βγάλει μια λίστα με τα πλησιέστερα καταστήματα που μπορείτε να τα προμηθευτείτε.


Πηγή: Capital.gr