Κάντε του μπάνιο με ασφάλεια


O πρώτος και πιο σημαντικός κανόνας για να διασφαλίσετε ότι όλα θα πάνε καλά όταν κάνετε μπάνιο το μωρό σας, είναι να μην το αφήνετε χωρίς να εποπτεία ούτε ένα δευτερόλεπτο!

Τα παιδιά μπορούν να πνιγούν σε λιγότερο από μία ίντσα νερού. Συγκεντρώστε ότι χρειάζεστε (σαπούνια, πετσέτες, σφουγγάρια κλπ) και αν χτυπήσει το κουδούνι σας ή το τηλέφωνό σας, αγνοήστε τα!

Βεβαιωθείτε ότι η θερμοκρασία του νερού είναι ανεκτά ζεστή και έχετε στο μυαλό σας να μη βάζετε το μωρό μέσα στο μπανάκι του, ενόσω τρέχει ακόμα η βρύση για να το γεμίσετε, επειδή η θερμοκρασία του νερού έτσι, αλλάζει!

Εξασφαλίστε όσο μπορείτε ότι το μπανάκι του δεν γλιστράει ή δεν «κρύβει» κάποιες φθορές που θα μπορούσαν να βλάψουν το μωρό σας, όπως π.χ να το τραυματίσουν το δερματάκι του.

Μη γεμίζετε τελείως το μπανάκι του, αλλά όσο να μπορεί το μωρό σας να έχει εκτός το σημείο του σώματός του από το στέρνο και πάνω.

Φυσικά μην επιτρέπετε στα μεγαλύτερα μωράκια να στέκονται όρθια κατά τη διάρκεια του μπάνιου τους, γιατί όσο και να προσέχετε εσείς, αυτά μπορεί να γλιστρήσουν και να χτυπήσουν χωρίς να προλάβετε να τα προστατέψετε.

Μη γεμίζετε το μπανάκι με αφρόλουτρο, παρά μόνο προς το τέλους του μπάνιου! Κι αυτό γιατί η παραμονή του μωρού μέσα στο αφρόλουτρο για πολλή ώρα μπορεί να δημιουργήσει εξανθήματα στο δερματάκι του, αλλά και να ερεθίσει την ουρήρθα!

Τέλος, μην έχετε κοντά στο μπανάκι του μωρού σας, ηλεκτρικές συσκευές όπως σεσουάρ ή αερόθερμα.