Επιχείρηση: γιογιό!



Το να μάθει μία μαμά, ένας γονιός γενικότερα, το μωράκι του να χρησιμοποιεί το γιογιό του για τις καθημερινές του ανάγκες είναι μία από τις… δυσκολότερες αποστολές που αναλαμβάνει!

Όλες οι μαμάδες έχουν ιδιαίτερο άγχος με αυτό το θέμα, ιδιαίτερα στο πρώτο παιδί, και δεν παύουν να ρωτούν, να διαβάζουν και να προσπαθούν να μάθουν το… κάτι παραπάνω που θα τις κάνει να πετύχουν το στόχο τους.

Πράγματι, μία καλή αρχή για μία νέα μαμά είναι να συλλέξει όσες πληροφορίες περισσότερες μπορεί από οπουδήποτε, από βιβλία, από το διαδίκτυο, από τις άλλες μαμάδες, από περιοδικά, από εφημερίδες, απ’ όπου τελικά υπάρχει κάποιο σχετικό θέμα.

Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζουμε όλες είναι ότι πέρα από τις γενικές οδηγίες, κάθε παιδί έχει τους δικούς του ρυθμούς που εμείς οφείλουμε να σεβόμαστε.

Ένας από τους βασικούς κανόνες, από τη στιγμή που ξεκινήσετε την προσπάθεια είναι η επιμονή! Μην παλινδρομείτε. Οφείλετε να μείνετε σταθεροί και να του υπενθυμίζετε σε τακτά χρονικά διαστήματα να πηγαίνει στο γιο γιο του, βάζοντάς το βέβαια τις περισσότερες φορές αδίκως στην καρέκλα.

Αν τα καταφέρει έστω και μία φορά επιβραβεύστε το γενναιόδωρα. Οι ειδικοί λένε ότι αυτό λειτουργεί αρκετά καλά στα παιδιά. Μπορείτε μάλιστα να έχετε εξ αρχής ορίσει το… έπαθλο!

Ενας άλλος τρόπος που λειτουργεί ως… δόλωμα για τα παιδιά είναι το να πάτε μαζί να ψωνίσετε εσωρουχάκια τονίζοντάς του ότι τώρα που μεγάλωσε μπορεί και αυτό να φοράει εσώρουχα και να φέρετε σαν μεγάλο.