Υπάρχει πραγματική ανάγκη για φίλτρανση του νερού;
Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται κατά κύριο λόγο από νερό, σε ποσοστό περίπου 70%. Η περιεκτικότητα του νερού αλλάζει, ανάλογα με την ηλικία και το φύλλο, όπως αλλάζει και η ποσότητα του νερού που καταναλώνουμε ανάλογα με τον τρόπο ζωής μας, την εργασία μας, την περιοχή που ζούμε κλπ.

Αυτό που δε θα έπρεπε να αλλάζει, είναι η ποιότητα του νερού που όλοι καταναλώνουμε και θα έπρεπε να είναι άριστη, καθώς όλοι πια γνωρίζουμε πως το καθαρό, ποιοτικό νερό είναι η κινητήρια δύναμη του ανθρώπινου οργανισμού και διασφαλίζει την καλή μας υγεία.

Μην ξεχνάμε πως το νερό,
• ενυδατώνει τις αρθρώσεις
• μεταφέρει οξυγόνο σε όλο το σώμα
• διεγείρει την υγεία του δέρματος
• προστατεύει τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό
• ρυθμίζει τη σωματική θερμοκρασία
• συμμετέχει στην πέψη

Λόγω της ανάγκης της διασφάλισης της ποιότητας του νερού μας, πλέον κυκλοφορούν στην αγορά διάφορα φίλτρα που υπόσχονται το καλύτερο νερό στο ποτήρι μας. Το ερώτημα είναι αν πραγματικά τα φίλτρα νερού λειτουργούν σε κάθε περίπτωση, ώστε να διασφαλίσουν την ποιότητα του νερού που πίνουμε.

Γιατί το νερό της βρύσης έχει διαφορετική γεύση από περιοχή σε περιοχή;
Η γεύση του νερού επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες όπως τη σύστασή του και τη σκληρότητά του που διαφοροποιείται εάν υπάρχουν υψηλά επίπεδα μεταλλικών στοιχείων,
το χλώριο, τις σωληνώσεις.

Σε πολλές περιοχές, οι σωληνώσεις ύδρευσης είναι τόσο παλιές, με αποτέλεσμα να περιέχουν σκουριά και βρωμιές, που συμπαρασύρονται από το νερό και καταλήγουν στη βρύση μας.
Ποια είναι τα προβλήματα του πόσιμου νερού;

Το νερό των πόλεων είναι κατάλληλο για πόση. Τα κύρια προβλήματα του πόσιμου νερού είναι η γεύση και η οσμή του χλωρίου, αλλά και τα ιζήματα σκουριάς, χώματος και βρωμιάς που περιέχονται στις σωληνώσεις, συμπαρασύρονται από το νερό και καταλήγουν στη βρύση μας. Οι περισσότεροι αποφεύγουν να χρησιμοποιήσουν το νερό βρύσης για λόγους υγείας, και κυρίως επειδή επιθυμούν να απαλλαγούν από το χλώριο. Στις περιπτώσεις που η γεύση του νερού είναι ιδιαίτερα έντονη, ένα φίλτρο νερού αφαιρεί την περίσσεια ποσότητα χλωρίου, ενώ την ίδια στιγμή βελτιώνει τη γεύση του νερού, για την εύκολη και άφοβη κατανάλωση του.
Πόσο αποτελεσματικά είναι τα φίλτρα νερού;
Η αποτελεσματικότητα των φίλτρων νερού, εξαρτάται από τη χρήση για την οποία προορίζονται. Υπάρχουν φίλτρα κατάλληλα για χρήση στο πόσιμο νερό και φίλτρα κατάλληλα για υφάλμυρα νερά και νερά που περιέχουν φυτοφάρμακα, μόλυβδο, αμίαντο, αρσενικό, φθόριο κλπ.

Τα φίλτρα κοκκώδους ή συμπαγούς ενεργού άνθρακα, είναι τα πλέον κατάλληλα για τη φίλτρανση του πόσιμου νερού, αφού εστιάζουν στην αφαίρεση της γεύσης και της οσμής του χλωρίου και των ιζημάτων, βελτιώνοντας τη γεύση και την ποιότητα του νερού μας σε εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό.

Στην περίπτωση υφάλμυρου νερού (στα νησιά) αλλά και μη πόσιμου νερού (από γεωτρήσεις και πηγάδια), όπου μπορεί να περιέχονται συστατικά ακατάλληλα και επικίνδυνα για την υγεία μας (νιτρικά, νιτρώδη, φυτοφάρμακα), ένα προηγμένο σύστημα αντίστροφης ώσμωσης, είναι η ιδανική επιλογή για τον καθαρισμό του νερού, απαλλαγμένο από τα μολυσματικά στοιχεία.

Πώς μπορώ να γνωρίζω ότι έχω επιλέξει ένα αποτελεσματικό φίλτρο νερού;
Η επιλογή του κατάλληλου φίλτρου, είναι σοβαρή υπόθεση, καθώς αφορά το νερό που προσφέρουμε στην οικογένειά μας και θα πρέπει να γίνει με πολύ προσοχή. Πέρα από το τι νερό θέλουμε να φιλτράρουμε, πόσιμο ή μη, θα πρέπει να απευθυνθούμε σε μια σοβαρή, εξειδικευμένη εταιρεία, που θα διερευνήσει την πραγματική μας ανάγκη και θα μας προτείνει την ιδανική επιλογή βάση των αναγκών μας και μόνο.
Επιπλέον, τα παρακάτω χαρακτηριστικά θα πρέπει να ακολουθούν τα φίλτρα νερού που θα μας προτείνει μια εξειδικευμένη εταιρεία

• Ένδειξη για τη διάρκεια ζωής του φίλτρου: Με αυτό τον τρόπο θα γνωρίζετε κάθε πότε θα πρέπει να προχωρήσετε στην αντικατάσταση του φίλτρου σας, έτσι ώστε να αποφεύγετε την άσκοπη αλλαγή, ή την υπέρ-χρήση.
• Πιστοποίηση: Μια ποιοτική επιλογή θα πρέπει να διαθέτει πιστοποίηση καλής απόδοσης από το Εθνικό Ίδρυμα Υγιεινής των ΗΠΑ (NSF). Τα πιστοποιητικά αυτά επιπλέον καταγράφουν τους μολυσματικούς παράγοντες που μπορεί κάποιο φίλτρο να μειώσει.
• Πιστοποίηση ISO: Η πιστοποίηση ISO από την Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί ένα ακόμη θετικό στοιχείο για την καλή απόδοση και λειτουργία τους.

Τα φίλτρα νερού της Rainbow Waters αποτελούν συνώνυμο του ποιοτικού και καθαρού νερού, καθώς διαθέτουν όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις, που εξασφαλίζουν την αποτελεσματικότητα τους, ενώ αποτελούν τη μόνη εταιρεία που παρέχει τα επώνυμα οικιακά φίλτρα νερού της 3Μ, της διεθνούς φήμης εταιρείας στα φίλτρα νερού. Ανακαλύψτε περισσότερα εδώ.


Πηγή: Capital.gr