Τηλεόραση ναι, με μέτροΗρθε η ωρα να μαγειρέψετε, να σιδερώσετε, να σιγυρίσετε και δεν ξέρετε πώς να ησυχάσουν τα μικρά σας;
Μία σίγουρη και δοκιμασμένη λύση είναι η τηλεόραση.

Το 2003 η Αμερικανική Εταρία Παιδιάτρωνανακοινωσε ότι τα παιδιά κάτω από 2 ετών δεν πρέπει να βλέπουν καθόλου τηλεόραση.

Αυτή ακριβώς η σύσταση έχει γεμίσει ενοχές πολλούς γονείς, παρά το γεγονός ότι μπορεί να επέτρεπαν στα μικρά τους να περνούν ελάχιστες ώρες μπροστά στην τηλεόραση.

Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι πως δεν είστε φυσικά μόνοι! Μία δημοσκόπηση που έκανε στο διαδικτυο γνωστό αμερικάνικο site μόνο το 10% των μαμάδων απαγορεύουν τελείως στα παιδιά τους την τηλεόραση.

Το 67% θεωρούν ότι δε είναι τόσο κακό να παρακολουθούν κάποια πραγράμματα, το 69% μάλιστα επιτρέπουν στα παιδιά τους να παρακολουθούν και προγράμματα που προορίζονται για ενήλικες, ενώ το 26% λένε ψέμματα για το πόση τηλεόραση βλέπουν τα παιδιά τους.

Οι Ντέβρα Ρένερ και η Αβίβα Πφλοκ, συγγραφείς του βιβλίου «Mommy Guilt: Learn to Worry Less, Focus on What Matters Most, and Raise Happier Kids» υποστηρίζουν ότι:

«Χρησιμοποιώντας την τηλεόραση επιλεκτικά ως τρόπο να ησυχάσουν τα παιδιά και να περάσουν κάποιες ώρες ευχάριστα, δεν είναι κακό. Το κλειδί είναι να κρατάτε ένα μέτρο. Τα παιδιά να βλέπουν συγκεκριμένες ώρες και όχι ανεξέλεγκτα προγράμματα».