Με το 1, με το 2, με το 3… αδυνατίστε!


Αντε και τα Φώτα και τέρμα τα ψέματα! Κυρίες μου, οι γιορτές τελείωσαν! Ώρα για ανασυγκρότηση! Από πότε; Ε, από Δευτέρα! Μπορείτε να φάτε τα τελευταία σας γλυκά στους Φάνηδες, στις Φωτεινές σας και τους Γιάννηδες, αλλά μετά τα κεφάλια μέσα και ό,τι παχυντικό έξω!

Και αν η λέξη δίαιτα σας αγχώνει, προσπαθήστε να τηρείτε κάποιους κανόνες και να περιορίσετε τις θερμίδες που προσλαμβάνετε! Βάλτε λίγο γυμναστική στη ζωή σας, και θα δείτε το δείκτη της ζυγαριάς σας να κατεβαίνει, σας το υποσχόμαστε!

Αρχικά αυξήστε τον αριθμό των φρούτων και των λαχανικών που τρώτε σε 7-9 μερίδες την ημέρα! Αρχιστε να προσθέτετε μία με δύο μερίδες και να τις αυξάνετε σταδιακά. Οι φυτικές ίνες θα σας βοηθήσουν να περιορίσετε την όρεξή σας. Επιπλέον, τα αντιοξειδωτικά, οι βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία, που περιέχουν τα φρύτα και τα λαχανικά, είναι πολύτιμα για την υγεία σας.

Περιορίστε τις επεξεργασμένες τροφές από το διαιτολόγιο σας! Ξεχάστε το γρήγορο φαγητο και προτιμήστε ό,τι φτιάχνεται σπίτι. Συνήθως όσα μας σερβίρονται έχουν περισσότερες θερμίδες από το να τα μαγειρευαμε εμείς εξαιτίας της μεγάλης ποσότητας αλατιού και ζάχαρης, ενώ είναι επιβαρυντικά για την υγεία μας και λόγω των συντηρητικών.

Τέλος, βάλτε την κίνηση στη ζωή σας. Περπατήστε, τρεξτε, γυμναστείτε, ανεβείτε σκάλες… Το ανθρώπινο σώμα έχει σχεδιαστεί για να κινείται και είναι απαραίτητο να ασκείστε μισή ώρα καθημερινά! Αν είστε από αυτές που γυμνάζονται, αυξήστε τις ώρες στο γυμναστήριο ή στο τζόκινγκ σας! Με αυτά τα τρία απλά βήματα θα καταφέρετε να υιοθετήσετε ένα νέο τρόπο ζωής, που σίγουρα θα σας βοηθήσει να χάσετε και βάρος.