Καρδιακή ανεπάρκεια: Ενημερωνόμαστε για την πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία




Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία σταθερά προσανατολισμένη στην ενημέρωση -πολιτών και ασθενών- για τις Καρδιαγγειακές Παθήσεις πραγματοποιεί και φέτος μια σειρά ενημερωτικών δράσεων για την Καρδιακή Ανεπάρκεια. Την προσπάθεια αυτή υποστηρίζει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Γυμναστηρίων Ελλάδας.

Γιατί όμως δίνεται ιδιαίτερη αναφορά σε αυτή τη νόσο και γιατί η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία θέτει ως προτεραιότητα την ενημέρωση πολιτών και ασθενών για την Καρδιακή Ανεπάρκεια;

Η απάντηση έγκειται στο γεγονός ότι η Καρδιακή Ανεπάρκεια αποτελεί τη συχνότερη αιτία νοσηλειών στις καρδιολογικές κλινικές, αλλά και την κύρια αιτία απώλειας ποιότητας ζωής.

Η συχνότητα της είναι περίπου 1% στα άτομα κάτω των 65 ετών, και αυξάνει προοδευτικά στο 7% σε άτομα 75 έως 84 ετών και στο 15% σε άτομα άνω των 85 ετών.

Το link για την παρακολούθηση της εκδήλωσης από πολίτες και ασθενείς είναι το https://freivirtualevents.gr/eke-scientists-answer/

Όσοι παρακολουθήσουν τη διαδικτυακή εκδήλωση θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν ερωτήματα στους ομιλητές κατά τη διάρκεια και μετά το πέρας των ομιλιών.

Πηγή: Capital.gr