Πότε και με ποια εμβόλια θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των παιδιών




Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από το υπουργείο Υγείας, αναμένουμε στη χώρα μας εμβόλια της Pfizer για τον εμβολιασμό των παιδιών 5-11 ετών κατά του κορονοϊού.

Πότε ξεκινά ο εμβολιασμός για τα παιδιά

Όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, η πρώτη παραλαβή εμβολίων στη χώρα μας θα είναι στις 13 Δεκεμβρίου και το πρώτο ραντεβού για εμβολιασμό των παιδιών 5 με 11 θα είναι στις 15 Δεκεμβρίου του 2021. Η πλατφόρμα, έτσι ώστε οι γονείς να μπορούν να κλείσουν ραντεβού για τα παιδιά τους, θα ανοίξει την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου.

Πού θα εμβολιάζονται τα παιδιά

Οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται σε δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και σε Νοσοκομεία και σταδιακά θα προστίθενται και περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα και Κέντρα Υγείας. Την πρώτη φάση θα υπάρξουν εμβολιαστικά κέντρα για τα παιδιατρικά εμβόλια σε 75 περιοχές της Ελλάδος. Παραδείγματος χάρη στην Αττική οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται σε 5 εμβολιαστικά σημεία. Στο Παίδων Αγία Σοφία, στο Παίδων Πεντέλης, στο Ασκληπιείο Βούλας, στο Κέντρο Υγείας Αγίας Σοφίας στον Πειραιά και στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου.
Αναλυτικές οδηγίες θα υπάρξουν από την Παρασκευή στο emvolio.gov.gr.

Πηγή: Capital.gr