Φραουλόφι



Τι είναι το φραουλόφι; Είναι ένα μπανόφι που έχει πάνω από την καραμέλα φράουλες αντί για μπανάνα!


Υλικά

Για τη βάση

  • 250 γρ. μπισκότο
  • 120 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • Για την κρέμα καραμέλας
  • 400 γρ. κρέμα καρύδας
  • 200 γρ. χουρμάδες
Για την επικάλυψη
  • 4-5 φράουλες
Για την κρέμα
  • 150 γρ. τυρί κρέμα (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 40 γρ. φυτική κρέμα
  • 20 γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Για τη βάση
  • Χτυπάμε στο blender τα μπισκότα μέχρι να θρυμματιστούν εντελώς.
  • Λιώνουμε το βούτυρο (ή μαργαρίνη) σε μέτρια φωτιά.
  • Αναμειγνύουμε τα μπισκότα με το βούτυρο σε ένα μεγαλό μπολ.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι με αποσπώμενο πάτο, που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα. Πιέζουμε καλά με τη βάση ενός ποτηριού για να είναι συμπαγές και ισόπαχο.
Για την καραμέλα
  • Χτυπάμε στο blender την κρέμα καρύδας με τους χουρμάδες για περίπου 10 λεπτά.
  • Όταν το μείγμα είναι έτοιμο το μεταφέρουμε πάνω από τη βάση μπισκότου.
Για την επικάλυψη
  • Βάζουμε το τυρί κρέμα, τη φυτική κρέμα και το ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ.
  • Χτυπάμε καλά με μίξερ χειρός ή ένα αυγοδάρτη μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Κόβουμε τι φράουλες σε φέτες.
  • Τοποθετούμε τις φράουλες πάνω από την καραμέλα.
  • Τελειπώνουμε την κρέμα από vegan τυρί και απλώνουμε καλά σε όλη την επιφάνεια.
  • Παγώνουμε στη συντήρηση του ψυγείου για 3 ώρες και σερβίρουμε


Πηγή: Cool Artisan