Συνταγές
Φραουλόφι
Τι είναι το φραουλόφι; Είναι ένα μπανόφι που έχει πάνω από την καραμέλα φράουλες αντί για μπανάνα!
Υλικά
Για τη βάση
- 250 γρ. μπισκότο
- 120 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- Για την κρέμα καραμέλας
- 400 γρ. κρέμα καρύδας
- 200 γρ. χουρμάδες
- 4-5 φράουλες
- 150 γρ. τυρί κρέμα (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 40 γρ. φυτική κρέμα
- 20 γρ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Για τη βάση
- Χτυπάμε στο blender τα μπισκότα μέχρι να θρυμματιστούν εντελώς.
- Λιώνουμε το βούτυρο (ή μαργαρίνη) σε μέτρια φωτιά.
- Αναμειγνύουμε τα μπισκότα με το βούτυρο σε ένα μεγαλό μπολ.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι με αποσπώμενο πάτο, που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα. Πιέζουμε καλά με τη βάση ενός ποτηριού για να είναι συμπαγές και ισόπαχο.
- Χτυπάμε στο blender την κρέμα καρύδας με τους χουρμάδες για περίπου 10 λεπτά.
- Όταν το μείγμα είναι έτοιμο το μεταφέρουμε πάνω από τη βάση μπισκότου.
- Βάζουμε το τυρί κρέμα, τη φυτική κρέμα και το ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ.
- Χτυπάμε καλά με μίξερ χειρός ή ένα αυγοδάρτη μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Κόβουμε τι φράουλες σε φέτες.
- Τοποθετούμε τις φράουλες πάνω από την καραμέλα.
- Τελειπώνουμε την κρέμα από vegan τυρί και απλώνουμε καλά σε όλη την επιφάνεια.
- Παγώνουμε στη συντήρηση του ψυγείου για 3 ώρες και σερβίρουμε
Πηγή: Cool Artisan