Κορμός με πουράκια και φιστίκι Αιγίνης



Φιστίκι Αιγίνης και πουράκια δημιουργούν το πιο εντυπωσιακό γλυκό, τέλειο για να κλείσει κάθε dinner όλες τις εποχές του χρόνου.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να λιώσεις τα υλικά, να ανακατέψεις κι έπειτα να μεταφέρεις σε φόρμα για κέικ. Μπορείς να διατηρηθεί στην κατάψυξη για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Υλικά

  • 200 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 1 κουτί (400 ml) ζαχαρούχο γάλα
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 4 κ.σ. κακάο
  • 200 γρ. φιστίκια Αιγίνης (ολόκληρα)
  • 200 γρ. πουράκια χοντροσπασμένα (συν έξτρα για το food styling)
Εκτέλεση
  • Λιώνουμε σε μια κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά το ζαχαρούχο γάλα, το βούτυρο και τη σοκολάτα.
  • Προσθέτουμε το κακάο.
  • Αφού λιώσουν καλά προσθέτουμε το φιστίκι.
  • Προσθέτουμε και τα σπασμένα πουράκια
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Στρώνουμε τη βάση μιας φόρμας για κέικ με πουράκια.
  • Γεμίζουμε τη φόρμα με το μείγμα
  • Μεταφέρουμε στο ψυγείο, για τουλάχιστον 2 ώρες, να σφίξει.

Πηγή: Cool Artisan