Μπιφτέκια κινόα με χούμους παντζάρι



Τα μπιφτέκια κινόα είναι ίσως η πιο υγιεινή και χορταστική εναλλακτική που μπορείς να έχεις για ένα χορταστικό μεσημεριανό! Μπορείς εύκολα να τα φτιάξεις και να τα αποθηκεύσεις στην κατάψυξη μέχρι και τρείς μήνες.


Υλικά

  • 1/2 κούπα κινόα
  • 1 κούπα ρεβίθια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 καρότο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 κολοκυθάκι
  • 2 κ.γ. ανθό αλατιού
  • 1 κ.γ. γλυκειά πάπρικα
  • πιπέρι καγιέν (κατά βούληση)

Εκτέλεση
  • Μουλιάζουμε τα ρεβίθια απο το προηγούμενο βράδυ και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν (45-60 λεπτά).
  • Θα βγουν περίπου 2 κούπες βρασμένα ρεβίθια.
  • Τα στραγγίζουμε και τα πολτοποιούμε στην κουζινομηχανή (ή στο multi, σε δόσεις).
  • Βραζουμε την κινόα με διπλάσια ποσότητα νερού μέχρι να ρουφήξει όλο το νερό.
  • Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα κουζίνας, καπακώνουμε και αφήνουμε την στην άκρη. Θα βγουν περίπου 1 3/4 κούπες βρασμένη κινόα.
  • Περνάμε τα λαχανικά από τον τρίφτη και τα τρίβουμε σαν τυρί
  • Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και σωτάρουμ τα λαχανικά για 5 λεπτά ή μέχρι να χάσουν όλα τα υγρά τους. Καρυκεύουμε και τα βάζουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά τα αλεσμένα ρεβίθια και την κινόα.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τα σωταρισμένα λαχανικά και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια.
  • Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 2 ώρες να σφίξει
  • Πλάθουμε σε μπαλάκια και τα πατάμε με την παλάμη για να γίνουν μπιφτεκάκια. στη συνέχεια τα ψήνουμε στον αέρα στους 180°C για 40 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.



Πηγή: Cool Artisan