Χούμους κόκκινης φακής



Το χούμους αλλιώς, φτιαγμένο με πικάντικες κόκκινες φακές, αποκτά νέο γαστρονομικό ενδιαφέρον και μας κάνει να θέλουμε να το εντάξουμε στη διατροφή μας εδώ και τώρα!


Υλικά

  • 2 κούπες νερό
  • 1 κούπα κόκκινες φακές
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ.σ. ταχίνι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • ½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι


Εκτέλεση
  • Βάζουμε το νερό να πάρει βράση. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις φακές και κατεβάζουμε τη φωτιά σε χαμηλή ένταση.
  • Σιγοβράζουμε μέχρι οι φακές να απορροφήσουν όλο το νερό, περίπου 10-15 λεπτά.
  • Βάζουμε τις φακές μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ ενός μούλτι και τα πολτοποιούμε. Ξύνουμε τα τοιχώματα του μπολ αν χρειαστεί.
  • Με ένα κουτάλι, βάζουμε το χούμους σε ένα μπολ και αν θέλουμε το πασπαλίζουμε με λίγη ακόμη καπνιστή πάπρικα πριν το σερβίρουμε.


Πηγή: Cool Artisan