Ραβιόλια με κοτόπουλο και πέστο λιαστής ντομάτας

Ravioli with Chicken and Sundried Tomato

Αυτό το πιάτο είναι ένα από τα πλέον αγαπημένα της οικογένειας μου! Πανεύκολο και πολύ χορταστικό

Υλικά

Για το κοτόπουλο

  • 1 φιλέτο κοτόπουλο
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένα μυρωδικά (θυμάρι, βασιλικός, δεντρολίβανο)
  • 1/2 φλυτζάνι λάδι
  • 1/2 λεμόνι

Για το πέστο λιαστής ντομάτας
  • 200 γρ. Λιαστές ντομάτες
  • 100 γρ. Παρμεζάνα τριμμένη
  • 80 γρ. Κουκουνάρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 50 ml ελαιόλαδο (μπορείς να βάλεις περισσότερο αν θέλεις να βγει πιο κρεμώδες)


Εκτέλεση
  • Κόβουμε το φιλέτο σε λεπτές λωρίδες. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικα και στη συνέχεια μαρινάρισμα το κοτόπουλο. Είναι καλό να σταθεί στη μαρινάδα για τουλάχιστον μια ωρα. Στη συνέχεια ψηνουμε το κοτόπουλο για 5 λεπτά απο την κάθε πλευρά μέχρι να αποκτήσει χρυσαφένιο χρώμα.
  • Καθαρίζουμε το σκόρδο και αφαιρούμε το πράσινο μέρος. Σε ένα μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές.


Πηγή: Cool Artisan