Τα επικίνδυνα αντικείμενα για ένα μικρό παιδί στο σπίτι

Κάθε φορά που βλέπεις το μικρό σου να κατευθύνεται προς την κουζίνα ή να πλησιάζει κάποια πρίζα ή τις ηλεκτρικές συσκευές μέσα στο σπίτι, ο φόβος σε κυριεύει!

Δες παρακάτω ποια είναι τα επικίνδυνα σημεία του σπιτιού και πάρε τις προφυλάξεις σου.

Οι πρίζες
Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι πιθανότητες το μικρό σου να πάθει ηλεκτροπληξία είναι αρκετά υψηλές. Δοκίμασε να προμηθευτείς ειδικά καπάκια ασφαλείας, τα οποία δεν θα έχουν έντονο χρώμα και σχεδιάκια, για να μην εξάπτουν τη φαντασία του μικρού σου.
 

Μπαταρίες σε δημόσια θέα
Προσπαθείς να ανοίξεις την τηλεόραση, αλλά παρατηρείς ότι το τηλεκοντρόλ δεν ανταποκρίνεται. Αφαιρείς τις μπαταρίες και πας να φέρεις καινούργιες. Προσοχή! Όσο εσύ θα ψάχνεις στα συρτάρια, το μικρό σου μπορεί να θέλει να δοκιμάσει τη γεύση τους και να τις καταπιεί.

Ο καναπές είναι πολύ ψηλός
Και το παιδί αρχίζει να χοροπηδά, προκειμένου να ανέβει μόνο του και να κάτσει. Μήπως είναι καλύτερο να τοποθετήσεις ένα μικρό σκαμπό, με γερές βάσεις, στην άκρη του καναπέ, προκειμένου το μικρό σου να ανεβαίνει με μεγαλύτερη ασφάλεια;

Το κρεβάτι – κουκέτα
Ακόμα και στην περίπτωση που το παιδί σου έχει μεγαλώσει αρκετά και αισθάνεσαι έτοιμη να το αφήσεις ελεύθερο, πρέπει πάντα να προσέχεις μήπως η σκάλα δεν είναι τόσο γερή και το παιδί σου δεν την μετακινεί συχνά.

Συρτάρια που κλείνουν μόνα τους
Το αγαπημένο παιχνίδι των παιδιών. Όσο, όμως, το αγαπούν, άλλο τόσο επικίνδυνο είναι. Μπορεί να σκοντάψουν, να χτυπήσουν τα πόδια τους ή το χέρι τους να πιαστεί. Για αυτό, αγόρασε ειδικά προστατευτικά ασφαλείας και κλειδαριές και έχε το κεφάλι σου ήσυχο.


Πηγή: govastileto.gr