Τα superfoods της εγκυμοσύνης

Όταν μία γυναίκα περιμένει παιδί ένα από τα πρώτα πράγματα που αλλάζει είναι η διατροφή της.

Προσέχει λίγο παραπάνω, ρωτά πρώτα τον γιατρό και μαζί επιλέγουν κάποιες τροφές, τις οποίες καταναλώνει λίγο πιο συχνά. Είναι οι λεγόμενες υπερτροφές, τα superfoods όπως τα γνωρίζεις, τα οποία, όσο περιμένεις να φέρεις το παιδί σου στον κόσμο αυτό, σού παρέχουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Ποιες είναι;

Αμύγδαλα
Το super στο συγκεκριμένο food βρίσκεται στα λιπαρά ω3 που περιέχει η μικροσκοπική αυτή τροφή. Ο, ω3, τύπος λιπαρών διευκολύνει την ανάπτυξη του μωρού σου.

Σπανάκι
Πλούσιο σε ασβέστιο, βιταμίνη Α, βιταμίνη C και σίδηρο, η πιο χαρακτηριστική πράσινη τροφή αποτελεί το διατροφικό must τόσο για εσένα όσο και για το μωράκι σου. Τα υψηλά ποσοστά σιδήρου, που περιέχει, αποτελούν το κλειδί για να τα επιλέξεις. Ειδικοί υποστηρίζουν ότι η αναιμία είναι μία ασθένεια, η οποία γεννάται στο παιδί πριν ακόμα βγει από την κοιλιά της μαμάς του. Παράλληλα, το σπανάκι θα βοηθήσει την κυκλοφορία του αίματος από τη μαμά στο μωρό.

Καρότο
Είναι γεμάτο από Βιταμίνη Α, η οποία αποτελεί τη σημαντικότερη βιταμίνη που χρειάζεται μία έγκυος, αφού βοηθάει στην ανάπτυξη του δέρματος, των δοντιών και των ματιών του μωρού που βρίσκεται στην κοιλιά σου.

Μπανάνα
Οι ουσίες που περιέχει το κίτρινο φρούτο θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις τις ναυτίες που προκαλεί η εγκυμοσύνη, καθώς θα σταθεροποιήσουν το στομάχι σου, βελτιώνοντας τη λειτουργία του.

Μπρόκολο

Θα σε βοηθήσει να νικήσεις τις ζαλάδες, ενώ την ίδια στιγμή θα σου χαρίσει μερικά από τα πλούσια θρεπτικά του στοιχεία.


Πηγή: govastileto.gr