Εύη Φραγκάκη: Ένα βιβλίο «δώρο» για όλους τους γονείς

Η πρώτη συγγραφική προσπάθεια της δημοσιογράφου και μητέρας του Σταύρου, έχει τίτλο «Γράμμα στη Μαμά και τον Μπαμπά, που είναι ο αληθινός ‘Αη Βασίλης» (εκδόσεις Ελληνοεκδοτική), και είναι η κατάθεση ψυχής ενός μικρού παιδιού για όλα όσα θα ήθελε να εξομολογηθεί στους γονείς του, αλλά ίσως να μη βρίσκει πάντα τον κατάλληλο τρόπο, για να το καταλάβουν.



Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του Alpha επιστράτευσε όλη της την κατανόηση για τις ανάγκες των παιδιών, θυμήθηκε πώς είναι να είσαι ξανά παιδί και «κρυφάκουσε» τις επιθυμίες τους, για να τις αποτυπώσει μέσα στις σελίδες του βιβλίου της.

Όπως γράφει χαρακτηριστικά, κάθε παιδί με το «Γράμμα στη Μαμά και τον Μπαμπά», ζητά από τον αληθινό ‘Αη Βασίλη φέτος να του φέρει ένα διαφορετικό δώρο κάτω από το στολισμένο Χριστουγεννιάτικο δέντρο: να νιώθει κοντά του τη μαμά και τον μπαμπά, γιατί από εκείνους έχει ανάγκη να το εμπιστεύονται, να το θαυμάζουν, να το αγαπούν, όπως είναι, και να το στηρίζουν. Γιατί μόνο εκείνους έχει ως την καλύτερη παρέα του.

Το βιβλίο της Εύης Φραγκάκη, απευθύνεται σε όλους τους γονείς αλλά και σε όλους τους ενήλικες, οι οποίοι θα διαβάσουν μέσα σε αυτό την αλήθεια τους και θα θυμηθούν τα δώρα, που ήθελαν και εκείνοι κάποτε ως μικρά παιδιά: να μιλάμε στους γονείς και εκείνοι να μας «ακούνε».