Πένες με λάδι τρούφας



Μια αρωματική συνταγή για ζυμαρικά που φτιάχνεται σε λιγότερο από 15 λεπτά! Βράζεις τα μακαρόνια κι έπειτα θα χρειαστείς ένα μόνο τηγάνι για ετοιμάσεις το πιάτο!


Υλικά

  • 400 γρ. πένες
  • 80 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 300 γρ. μανιτάρια σαμπινιόν
  • 300 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
  • 120 ml κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ, γραβιέρα, τριμμένη
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 20 ml λάδι τρούφας
  • Ανθός αλατιού
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Μαϊντανός, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό για 1 λεπτό λιγότερο από όσο αναγράφεται στη συσκευασία.
  • Σε ένα φαρδύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε μέτρια ένταση
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια πλευρώτους κομμένα σε μέτρια κομμάτια και τα σαμπινιόν κομμένα σε λεπτές φέτες.
  • Τα σοτάρουμε μέχρι να χάσουν τον όγκο τους.
  • Σβήνουμε με το κονιάκ, προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε τις πένες, την κρέμα γάλακτος, την γραβιέρα και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε με γοργές κινήσεις.
  • Τέλος, προσθέτουμε το λάδι τρούφας και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε απευθείας. Γαρνίνουμε με λίγο φρέσκο, ψιλοκομμένο μαϊντανό και έξτρα λάδι τρούφας.



Πηγή: Cool Artisan