Μανιτάρια γεμιστά με κοτόπουλο



Δύο γεύσεις που αγαπάμε όλοι σε μια συνταγή! Μανιτάρια και κοτόπουλο στο πιο ωραίο “στήσιμο”! Μπορείς να κάνεις το ίδιο και με χοιρινό.


Υλικά

  • 5 μανιτάρια πορτομπέλο
  • 1 φιλέτο κοτόπουλο, μπούτι
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
  • 1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 σφηνάκι κόκκινο κρασί
  • 50 γρ. λαδοτύρι Μυτιλήνης
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπερι καγιέν

Εκτέλεση
  • Καθαρίζουμε καλά τα μανιτάρια και αφαιρούμε τους πυρήνες.
  • Με ένα πινέλο τα αλοίφουμε με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά.
  • Κόβουμε το μπούτι κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες.
  • Βάζουμε ένα τηγάνι να κάψει και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.
  • Ρίχνουμε μέσα τις λωρίδες κοτόπουλο και στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο, την πάπρικα, το μπούκο, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και αφήνουμε να ξεροψηθεί από όλες τις πλευρές.
  • Γεμίζουμε τα μανιτάρια με το κοτόπουλο, βάζουμε από πάνω λίγο τριμμένο τυρί και τα επιστρέφουμε στο φούρνο για ακόμα 5 λεπτά.



Πηγή: Cool Artisan