Συνταγές
Πέννες με λάδι τρούφας και λαχανικά
Το λάδι τρούφας μπορεί να αναβαθμίσει κάθε πιάτο ζυμαρικών και να δώσει άλλο τόνο στο τραπέζι.
Tip 1: Μπορείς να παίξεις στις δοσολογίες με το λάδι τρούφας αυκομειώνοντας ανάλογα με το πόσο σου αρέσει.
Tip 2: Μπορείς ακόμα να παίξεις με τα λαχανικά προσθέτοντας τα δικά σου αγαπημένα όπως μπρόκολο, κολοκύθι πράσινο
Υλικά
- 1 πακέτο πέννες
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 100 γρ αρακά (κατεψυγμένο)
- 1 καρότο κομμένο σε κυβάκια
- 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κυβάκια
- 4 μανιτάρια πορτομπέλο κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 κλωναράκι δενδρολίβανο
- 3 κτσ λάδι τρούφας
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 250 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
- Βάζουμε άφθονο αλατισμένο νερό σε μια κατσαρόλα και βράζουμε τις πέννες 2 λεπτά λιγότερο από ότι αναγράφουν οι οδηγίες της συσκευασίας.
- Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να είναι al dente.
- Προσθέτουμε και το δεντρολίβανο
- Στη συνέχεια προσθέτουμε μια μεγάλα κουταλιά (περίπου 100 ml) από το νερό που βράζουμε τα μακαρόνια και χαμηλώνουμε την ένταση.
- Μόλις εξατμιστεί το νερό προσθέτουμε τις πέννες, την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα.
- Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για λίγα λεπτα ακόμα στο μάτι της μέχρι να δέσει.
- Αφαιρούμε το δεντρολίβανο.
- Σερβίρουμε σε μια πιατέλα και προσθέτουμε από πάνω το λάδι τρούφας.
- Προαιρετικά τρίβουμε από πάνω έξτρα παρμεζάνα.
Πηγή: Cool Artisan