Πέννες με λάδι τρούφας και λαχανικά



Το λάδι τρούφας μπορεί να αναβαθμίσει κάθε πιάτο ζυμαρικών και να δώσει άλλο τόνο στο τραπέζι.

Tip 1: Μπορείς να παίξεις στις δοσολογίες με το λάδι τρούφας αυκομειώνοντας ανάλογα με το πόσο σου αρέσει.
Tip 2: Μπορείς ακόμα να παίξεις με τα λαχανικά προσθέτοντας τα δικά σου αγαπημένα όπως μπρόκολο, κολοκύθι πράσινο


Υλικά

  • 1 πακέτο πέννες
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 100 γρ αρακά (κατεψυγμένο)
  • 1 καρότο κομμένο σε κυβάκια
  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κυβάκια
  • 4 μανιτάρια πορτομπέλο κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 κλωναράκι δενδρολίβανο
  • 3 κτσ λάδι τρούφας
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση
  • Βάζουμε άφθονο αλατισμένο νερό σε μια κατσαρόλα και βράζουμε τις πέννες 2 λεπτά λιγότερο από ότι αναγράφουν οι οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να είναι al dente.
  • Προσθέτουμε και το δεντρολίβανο
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε μια μεγάλα κουταλιά (περίπου 100 ml) από το νερό που βράζουμε τα μακαρόνια και χαμηλώνουμε την ένταση.
  • Μόλις εξατμιστεί το νερό προσθέτουμε τις πέννες, την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα.
  • Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για λίγα λεπτα ακόμα στο μάτι της μέχρι να δέσει.
  • Αφαιρούμε το δεντρολίβανο.
  • Σερβίρουμε σε μια πιατέλα και προσθέτουμε από πάνω το λάδι τρούφας.
  • Προαιρετικά τρίβουμε από πάνω έξτρα παρμεζάνα.



Πηγή: Cool Artisan