Όλα όσα θα χρειαστείτε από τη στιγμή που θα μπούνε οι στερεές τροφές στη διατροφή του μωρού σας

Μόλις το μωρό σου συμπληρώσει έξι μήνες στη ζωή, ετοιμάσου να έρθεις αντιμέτωπη με μία αρκετά μεγάλη πρόκληση: εκείνη του να εισάγεις τις στερεές τροφές στην καθημερινότητα και στο διατροφικό πρόγραμμα του παιδιού σου. Δες παρακάτω όλα όσα θα χρειαστείς γι'αυτή τη νέα σελίδα στην ανάπτυξη του παιδιού σου.

Παιδικό καρεκλάκι. Μπορεί να μην σου φαίνεται τόσο χρήσιμο, όμως, η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Και αυτό, γιατί, το συγκεκριμένο καρεκλάκι έχει τον τρόπο να περιορίζει τις κινήσεις του μικρού σου, κάτι, το οποίο έχεις ανάγκη, τη στιγμή που το μωρό σου θα δοκιμάζει νέες τροφές, με εντελώς διαφορετική γεύση και υφή. Για να αποφύγεις τις έντονες αντιδράσεις, αλλά και τους αμέτρητους λεκέδες, προτίμησε κάποιο στο ύψος της καρέκλας και όχι ψηλότερο.

Σαλιάρες και πετσέτες. Είναι από τα πιο βασικά αξεσουάρ που χρειάζεσαι. Το ξέρεις, για αυτό σου τα άφησα στο τέλος. Πέρα από τα κλασικά, αυτό που έχουμε να σου πούμε εμείς είναι να προτιμήσεις αδιάβροχες σαλιάρες και πετσέτες, οι οποίες, με την πρώτη πλύση, καθαρίζονται ολοκληρωτικά.

Μικρά σουπλά. Εκτός από τα σχέδια, που καλό είναι να είναι παιχνιδιάρικα και να ιντριγκάρουν το μάτι του μωρού σου, δώσε ιδιαίτερη έμφαση και στο υλικό κατασκευής τους. Στην αγορά, θα βρεις μερικά, τα οποία δεν απορροφούν στο ύφασμα τους λεκέδες, αλλά αντίθετα, απλά τους κρατούν στην επιφάνεια τους και ένα πέρασμα με υγρό πανί αρκεί για να εξαφανιστούν.


Παγουράκι με ενσωματωμένο καλαμάκι. Είναι σχεδόν μαθηματικά αποδεδειγμένο ότι μετά από κάθε του μπουκιά, το μικρό σου θα χρειάζεται λίγο νερό, για να δροσίσει το στόμα του και να αλλάξει την γεύση που του έχει αφήσει το φαγητό. Μοιάζει αρκετά με το μπιμπερό, αλλά του δίνει ελευθερία κινήσεων και ένα ευχάριστο διάλειμμα από τον πειραματισμό του με τις στερεές τροφές. Μην ξεχάσεις να πάρεις μαζί και μία ειδική θήκη, για να στερεωθεί καλύτερα πάνω στο σουπλά.

Πλαστικό ταπεράκι για όσα μείνουν. Και τώρα; Μήπως το φαγητό δεν άρεσε και τόσο στο μωρό σου ή η ποσότητα που του ετοίμασες είναι μεγαλύτερη από αυτή που μπορούσε να καταναλώσει; Αν ναι, τότε μπορείς να αποθηκεύσεις όσα περίσσεψαν και να συνεχίσεις το τάισμα λίγο αργότερα. Προτίμησε απαλά χρώματα και φυσικά όσα κλείνουν αεροστεγώς.


Πηγή: govastileto.gr